Søndags Bakst: Skoleboller (uten melk)

Disse skolebollene ble helt utrolig digge. Her er det hovedsaklig min mor som har bakt og eneste jobben jeg gjorde var å rulle ut, lage hull og fylle i eggekremen og dekorere til slutt. Min mor lagde også eggekremen fra bunnen av.
Bollene og eggekremen er laget helt uten melk og selve bollene har vi også byttet ut hvetemel med speltmel.

Oppskrift boller:
50 gr. gjær
3,5 dl Oatly havrefløte
100 gr margarin (uten melk)
50 gr. sukker
500 gr mel (spelt)
1 egg

Smelt smør og ha melken oppi sammen med sukker. Lag klart det tørre (melet og gjæren). Hiv oppi et egg i den flytende blandingen og begynn og bland inn det tørre til en smidig og blank deig. Dekk bollen/skålen deigen er i med plast, la den heve i ca. en time.

Når den er ferdig å heve dekker du bordet med speltmel og ruller ut bollene <3 La så bollene stå og heve i ca. 20 minutter før du lager hull i dem og fyller dem med eggekremen. Og så er det rett inn i ovnen på 200 grader i 15min.

Oppskrift eggekrem:
4 eggeplommer
1/5 dl sukker
1 stk vaniljestang eller 1 ts vanlijesukker
4 dl havrefløte (Oatly)
1 ss maisenna

Visp sammen eggeplommer og sukker i en kjele og skrap ut vanlijefrø fra vaniljestangen.
Ha frø og stenger i eggeblandingen.
Spe ut med havrefløten og rør ut maisenna i blandingen.

Varm opp blandingen på middels varme, rør hele tiden, gjerne med en slikkepott. Kremen skal opp til kokepunktet før den begynner å tykne, dette tar litt tid. Kremen må ikke koke, da vil den skille seg.

Avkjøl kremen i kaldt vann. Kremen blir også litt stivere etter avkjøling.

Bon appètit

Følg meg på Instagram @Rlablogg

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg