10 Self Care tips

Hvis det er en ting vi mennesker ofte er flinke til så er det å snakke ned til oss selv eller få oss til å føle oss mislykket. Jeg vil derfor skrive dette innlegget for å påminne dere om at det også er viktig å være god mot seg selv og gjøre ting som både styrker kropp og psyke. Og at selv de minste ting kan ha en stor effekt om man gjør det nok ganger.

So here we go

 1. Trening Jeg føler at det er ingenting som passer så bra på første plass som trening gjør. Det er tross alt noe av det viktigste man kan gjøre for seg selv. Men man må også huske å trene med måte og at trening kommer i mange varianter. Det handler egentlig bare om å bruke kroppen og det kan være alt fra å gå seg en tur til vekter og andre maskiner på et treningssenter. Yoga er også en utrolig fin form for trening som hjelper både kropp og sinn.
 2. Hudpleie Finn deg en god hudpleie rutine. Og dette kan først bli litt prøving og feiling, men når du finner de produktene som passer for deg, hold deg til dem og gjør det til en daglig rutine. Ikke bare ser man bedre ut, men huden føles hydrert. Noe som igjen gjør mye for hvordan man føler seg. Føles huden tørr og ekkel så påvirker jo dette selvfølgelig hvordan man føler seg og ser ut.
 3. Kroppspleie Kroppspleie er vell neste steg etter hudpleie. Etter man har tatt seg en dusj er det fint å smøre inn kroppen med din favoritt body lotion eller body yogurt. Personlig liker jeg å bruke flere forskjellige til forskjellige deler av kroppen. Jeg har f.eks en egen til føttene, en annen til legger og lår og en annen til overkroppen. Men den til legger/lår og den til overkroppen har samme duft av mango. Kroppen trenger også å føle seg hydrert og man føler seg enda freshere og ikke minst lukter man godt.
 4. Negler/Vipper/Bryn Dette er små ting som man kan enkelt gi litt kjærlighet til hjemme uten å gå til en profesjonell salong å få de fikset. F.eks neglene kan man gi kjærlighet til ved å bruke en god negleolje, håndkrem og fikse en enkel gel lakk hjemme. Vipper og bryn kan du gi litt kjærlighet til ved å bruke et godt vippe/bryn serum som du påfører hver dag.
 5. Spis sunt men godt Å ta vare på innsiden er enda viktigere enn å ta vare på utsiden. Men bonusen er at de ofte går hånd i hånd. Tar man godt vare på innsiden vil du oppleve fordeler som bedre hud, bedre hårkvalitet og sterkere negler. Det viktigste er at man får i seg alle næringsstoffene man trenger og her anbefaler jeg gjerne å ta en test for å se akkurat hva dine behov er. For hvis det er en ting som er sikkert så er det at vi alle er forskjellige og kroppene våres har også forskjellige behov. Hva som funker for deg, funker kanskje ikke for en annen. Så her man må gå å få sjekket ut hva akkurat dine behov er. Sjekk for eksempel ut denne boken av Emilie Nereng HER
 6. Vann Hold deg hydrert ved å drikke nok vann. Dette tipset er så enkelt og noe vi hører så ofte, men det er tross alt en grunn til det. Kroppen våres består for det meste av vann og hvis det er en ting som er sikkert så er det at vann er noe av det viktigste på denne jordkloden. Å drikke nok vann kan hjelpe på ting som søvn, hud og hår.
 7. Vær sosial Vi mennesker knytter oss til andre mennesker. Det er bare slik vi er skapt. Mangler du f.eks det behovet for å snakke med andre mennesker så er det noe hos deg som ikke stemmer. Det føles kanskje da veldig lett å gjemme seg vekk eller holde seg unna sosiale situasjoner og mange har sikkert følt mer på dette etter at Covid ble en del av hverdagen. Men det er viktig å pushe gjennom disse grensene man har laget for seg selv å være sosial med andre mennesker. Og da mener jeg ikke via mobil. Man vinner ingenting på å skjerme seg for samfunnet, man må ut å oppleve og lage seg nye bekjentskap. Få litt nye impulser og føle at man kan bli glad i noen og at noen er glad i deg. Vi er ikke skapt for å være introverter.
 8. Rydd Å holde det ryddig rundt seg er selvfølgelig fint uansett, men det kan gjøre så mye bra for psyken. For noen er det kanskje en ro og trygghet i det å ha det litt rotete rundt seg for man føler seg på en måte beskyttet ved å se på alle tingene man liker og er glad i. Det er spesielt vanlig for de som har opplevd litt vanskelige ting og ikke følt seg så trygg ellers. Men å ha det rotete sliter på psyken i lengden. Man føler seg også mer nedstemt og hodet føles like rotete som rommet. Det er derfor viktig å ha det ryddig rundt seg. Og kanskje det føles uvant for noen, men man blir fort vant til ting. Vi er heldigvis ganske tilpasningsdyktige skapninger.
 9. Snakk ut om hva du føler Å dele følelsene sine er mye viktigere enn mange tror. Vi har en tendens til å henge oss opp i negative tankemønstre og spesielt om vi går lenge uten å si det høyt. Å si ordene ut til noen eller kanskje til og med bare til deg selv setter ting i perspektiv. Tanker blir ofte veldig irrasjonelle og når man endelig får sagt hva man tenker hører man selv hvor dumt det faktisk var eller hvor annerledes tankene blir. Å ha noen andre til å kommentere på tankene dine gir også et nytt perspektiv på ting. Det må UT, hvis ikke kan det manifestere seg på andre måter, som f.eks angst/depresjon/ocd.
 10. Komplimenter Sist men ikke minst er det viktig å gi både deg selv og andre komplimenter. Å gi andre et kompliment gjør også noe med deg selv. Man blir mer glad i både seg selv og andre og man har gledet et annet menneske i prosessen. Å gi komplementer til seg selv er minst like viktig. Vi er våres største kritiker, noe som er viktig å kunne bryte seg litt gjennom. Vi trenger for så vidt den kritiske delen også da den gir oss et ønske om å være bedre og se våres egne feil, men vi må ikke la den delen bli så stor at det er alt vi hører. Vi trenger balanse og dette kan vi skape ved å gi oss selv et klapp på skulderen når vi gjør noe bra eller begynne dagen med å si til oss selv i speilet de tingene vi trenger mest å høre. Lære oss å være mer glad i oss selv og lytte til behovene vi har.

Hvilken self-care tips vil du anbefale? 
Hva gjør du for å være god mot deg selv?

 

Følg meg på Instagram @Rlablogg

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg