Langhelg, USA og Self-care

Det er langhelg, det er sol og det er varmt. I teorien en ganske bra helg, men for meg har det foreløpig vært ganske lite å dele.
Jeg har enten sittet inne og kjedet meg eller sittet ute å kjedet meg. I natt våknet jeg også opp med smerter, fordi den er den tiden på måneden igjen. Så hurray.
Og ikke minst har internett vært et skikkelig depressivt sted de siste dagene med all grusomhetene borte i USA. Helt utrolig at slikt fortsatt foregår, men jeg er ikke totalt sjokkert. Det landet er en katastrofe.
Hvor barn tar med våpen på skolen, hvor politiet er korrupt, hvor mesteparten av befolkning er fattig og dårlig utdannet.

Men nå skal jeg ikke lage et innlegg om det.
Alt jeg vil si at jeg heier på de som nå jobber for rettferdighet der borte! Det er virkelig på tide.
I dag har jeg som sagt gjort minimalt. Men jeg tok meg en liten tur ut og tok litt bilder og ellers satt på altanen i bakgården mens solen var der.
Jeg tror jeg trenger litt self-care denne helgen.
Så fokuset mitt i morgen blir å bare gjøre ting som gjør meg glad, fokusere på å gi meg selv det jeg trenger. Det er ting jeg aldri har vært flink på, så det er viktig at jeg setter av tid til å prøve.
Planen i morgen er:
– Ta ansiktsmaske
– Påføre self-tan
– Se film/serie
– Fotbad
– Slappe av
“Eventually you’ll end up where you need to be, with who you’re ment to be with, and doing what you should be doing”
Håper dere har hatt og fortsatt har en god langhelg xxx

Gjere legg igjen noen gode film/serie tips. I need!

Byen er rosa

Jeg fikk beskjed i går om at de ikke ble ferdig med å feilsøke macbooken, så dette vil muligens ta enda flere dager enn ventet. Jeg håper på det beste, men det blir i mellomtiden kanskje litt ekstra dårlig bloggen fra meg.
Jeg har i det minste fortsatt noen episoder igjen av serien “The Great” på HBO som jeg skal se før Siren kommer tilbake 1.juni!
Har du ikke sett noen av de seriene så anbefaler jeg de på det sterkeste! Siren finner man på tv2 sumo.

Ellers tror jeg at jeg får sette pcen i dvale og komme meg ut de neste dagene når de melder hele 17-21 grader og sol! Denne byen er tross alt noe av det fineste når det er blitt grønt og blomstene blomstrer.
Favoritten min er disse japanske kirsebærtrærne. Elsker de rosa blomstene.
Skal garantert plante et slikt et en dag når jeg har min egen hage.Ha en fin dag xx

 

Self-tan favoritt

I går leverte jeg Macbooken inn til reparasjon. Så denne uken må jeg bruke Samsung pcen min, noe jeg virkelig ikke liker da den så vidt er brukbar. Og det til tross for at jeg nesten ikke har brukt den siden jeg kjøpte den, men det er en skikkelig dritt pc.
Uansett så skal jeg skal nok holde ut med den…håper jeg.

På den positive siden ser det ut som det endelig blir litt sommer en stund i løpet av uken, så akkurat det ser jeg veldig frem til. Jeg har også påført favoritt self-tanen min fra Bare Minerals, men den ser ikke ut til å selges lengre uten at jeg forstår hvorfor.
Beste jeg har prøvd. Man får en fin og jevn men ikke for ekstrem farge som om jeg husker riktig fader uten å se helt flekkete og rar ut.
Noen som vet hvorfor den ikke selges lengre?

Jeg har også prøvd den fra Sophie elise i Dark, og syntes fargen generelt så bra ut bortsett fra på hendene hvor jeg påførte enda en gang etter å ha vasket de. Det dumme da var at hendene mine ble helt ekstremt mørke uten at dette gikk vekk på lang tid til tross for grundig skrubbing hver dag.
Og generelt fadet den ganske flekkete. Vet ikke om det samme gjelder den i medium. Så del gjerne din erfaring i kommentarfeltet!

Jeg trenger noen gode tips til self-tan når den jeg liker best ikke ser ut til å være på markedet lenger.

Hvilken self-tan er din favoritt?

Uken som gikk #5

Ukens tanke: “Skal jeg, eller skal jeg ikke?”

Ukens favorittantrekk: Vanligvis vil jeg sette inn bilde her, men jeg tok faktisk ingen bilder av meg selv denne uken. Tror ellers det var kjolen jeg gikk med i går som vinner her, som jeg i dag må vaske tuttifrutti ut av.

Ukens Film: Our house. En skrekkfilm vi fant i går på Netflix. Egentlig en B-film som både var dårlig og god samtidig, men jeg likte den fortsatt bedre enn Annabelle 3 som jeg syntes var skuffende. Spesielt etter den 2eren som bare var helt sick, så kommer 3eren og er like skuffende som The Conjuring 2.

Ukens Sang: My Fit av Mad Curcuit, TeaMarr. Fikk denne på hjernen etter å ha sett den i den nye Netflix serien “Never have I ever”. En serie jeg anbefaler btw!

Ukens innkjøp: 
Denne toppen og shortsen fra River Island
Ukens høydepunkt: Tror jeg må si gårsdagen der. Koste meg med kompisen min Kjetil hvor vi kjørte rundt i byen, spiste is, lagde sushi og så skrekkfilm.

Ukens nedtur: At skjermen på macbooken er blitt dårlig og må repareres.

Hjemmelaget Sushi

I går prøve jeg og en kompis oss på å lage hjemmelaget sushi. Dette var altså første gang for oss begge, men jeg spesielt har savnet å bestille meg iSushi siden Corona begynte.
Jeg vil jo tro at det nå er ganske trygt å bestille, men tenkte uansett at det fortsatt er fint å kunne lage det selv også.
Billig derimot er det ikke. Sushi ingrediensene har noen heftige prislapper, men man får jo også laget en del.

 

Vi brukte:
Sushi ris
Sushi Nori – Seaweed
Salma laks
Avocado
Mango Vi hadde også philadelphia ost vi skulle bruke, men glemte det helt og endte opp med å bare smøre litt på toppen av sushi bitene.
Perfekte ser de heller ikke, men syntes likevel det ble ganske bra til å være første forsøk og med en kniv som kun var medium skarp. Jeg tror at jeg skal sjekke ut noen sushi kniver til neste gang.
Vi lagde noen med ris utenpå og noen med tangen utenpå. Tang utenpå blir definitivt ryddigere og enklere, men jeg liker best ris utenpå smaksmessig. Har du prøvd å lage sushi før? 
Legg gjerne igjen dine beste sushi tips i kommentarfeltet!

Angst og vennskap

Akkurat i skrivende stund driver jeg å vasker klær, rydder og prøver å finne en ghost type på Pokemon Go å fange til en challenge. I dag har jeg store planer om å bare ordne litt ting her hjemme og ellers slappe av, kanskje finne en film litt senere og spise noe digg.

I går derimot var jeg ute stort sett hele dagen og kjørte rundt med kompisen min Kjetil. Vi parkerte også litt innimellom og gikk rundt å vandret i sentrum. Tilfeldigvis kjørte en felles venn av oss også rundt i byen med damen sin og tok noen raid på Pokemon, så vi hang oss med og spilte en stund før de så dro hjem og vi fortsatte å nyte det faktumet at det var nesten 18 grader ute.

For meg er jo disse kjøreturene ikke bare gøy men også slitsom angst eksponering. Alt jeg vil er jo å bare føle mest mulig på det normale liv som alle andre lever. Det vil jo være eneste måten å gjøre det til min normal igjen også.
Jeg vet jeg ikke skriver så mye om angsten på bloggen lenger, men jeg syntes ikke det er noe gøy å innrømme at jeg har det heller. Men jeg har lært at å benekte det løser heller ingenting. Det er jo ikke noe jeg kan noe for, men det er viktig at jeg finner måter å eksponere meg som ikke er så gale at jeg ikke vil igjennom det igjen. Jeg tror det som har hjelpt meg mest er å ha støttende venner. Og det har absolutt vært perioder hvor det ikke har vært noen venner tilstede for meg, og de periodene har jeg definitivt vært på det verste.
Hvis det er en ting jeg har hørt mest i behandling så er det “kun du kan gjøre deg selv frisk”. Noe som kun er sant til en viss grad. JA, du må være villig til å prøve ting. Du må også være villig til å bruke en del energi og godta at du ofte blir utslitt etterpå og kanskje har det litt ekstra vanskelig en periode.
Så på den måten er det opp til deg. Men vi mennesker krever å bli forstått og godtatt av våre jevnaldrende. Vi trenger å ha en plass i det sosiale hvor vi passer inn og har noen å snu oss til. Vi kopierer også andre sine mønstre og vaner om det er noen vi er glad i eller ser opp til. Så gode venner er utrolig viktig når vi trenger å komme oss ut av en vanskelig situasjon.
Å være alene med seg selv er ikke sunt i store mengder og har man dårlige tankemønstre f.eks pga. angst så er man også en utrolig dårlig innflytelse på seg selv og trenger andre sine hjerner til å forstå hvordan man egentlig skal tenke. Jeg føler det er dumt at vennskap den dag i dag har blitt slik at man ikke skal kreve noe av hverandre. Men det er jo det vennskap er. Man løfter hverandre opp når man er nede og ler sammen når man har det gøy. Man skal ikke være redd for å være lei seg eller i dårlig humør av og til rundt venner, på samme måte som man også skal ha det gøy sammen. Å være trist og glad er like viktig, og man hjelper ingen ved å gjømme på det. Holder du ting inni deg vil dette utvikle seg til psykiske lidelser eller mageproblemer. For ja kroppen og psyken henger sammen.
Og benekter du dine egne følelser vil det også bygge seg opp til det punkt hvor du til slutt bare føler deg sliten og utmattet og har vansker for å le og ha det gøy. Det er bedre å bare få det ut, for da kan du også legge det bak deg og du har mer plass til positive følelser.

Håper vi fremover kan få vennskap og sosiale relasjoner litt back on track. Tilbake slik det skal være, hvor vennskapet ikke er slutt etter en teit krangel. Men at man deler så mye av seg selv at vi klarer å bli litt robust igjen.

 

 

Hudpleie rutine

Jeg føler at jeg har blitt mer og mer interessert i hudpleie det siste året og spesielt etter at huden min plutselig i fjor sommer ble problematisk. Jeg har derfor begynt å ta hudpleien på alvor og gjort noen endringer.

Her er min hudpleie:

Det første steget etter at jeg har fjernet sminken er at jeg vasker fjeset med Foreo Luna Play og Vitamin E facial Wash fra the Body Shop. Jeg kjøpte Foreo Luna Play som bare koster 299kr, men som ikke kan lades opp igjen når batteriet er tomt. Jeg valgte denne fordi jeg ikke var sikker på om det var verd å investere i de til 1000kr og ville teste ut om den faktisk gjør en god jobb og er verd pengene. Jeg anbefaler alle og kjøpe denne først om du er interessert i et Foreo produkt.Det neste jeg bruker er denne toneren fra Pixi. Jeg vet at dette er et produkt mange bruker, så det er ikke direkte ukjent for noen. Jeg har brukt opp sikkert tre sånne og vet fortsatt ikke hva jeg føler om den for å være ærlig. Jeg syntes den gjør en god jobb med å fjerne rester etter sminke og føles litt oppfriskende. Men jeg pleide å bruke en helt ekstremt god toner som jeg følte gjorde underverker og sammenligner dessverre alle tonere med den. Den jeg elsket er ikke lenger mulig å få tak i, ellers hadde jeg fortsatt brukt den. Den var så bra at den fjernet alle kviser og gjorde huden min så godt som perfekt. Denne gjør dessverre ikke samme jobben, men det er jo heller ikke meningen med denne.
For tiden har jeg testet ut disse ampullene fra Babor som skal gjøre underverker for uren hud. Jeg føler de virker, men det er ikke noe sånn magisk kur som gjør at du våkner opp med perfekt hud. Men de har absolutt gjort noe. Men jeg føler at om man har skikkelige problemer med huden så krever det flere enn 7 ampuller og disse er ganske dyre.Jeg fikk en prøvestørrelse av denne i en Glossybox og endte opp med å like den ganske mye. Jeg liker så og si aldri hudkremer og har lenge latt vær å bruke det. Spesielt siden jeg har en oljete T-sone har jeg egentlig bare styrt unna. Men jeg liker den og føler den har vært bra for huden min. Har du noen hudpleie tips?
Hvilken produkter pleier du å bruke?

Teknologi trøbbel + 17.mai feiringen

Hei!
Håper alle hadde en god 17.mai feiring selvom den ble ganske unik.
Jeg var så utrolig sliten dagen etter at jeg ikke gjorde stort annet enn å sitte i stolen på rommet mitt foran macbooken som så vidt klarer å holde seg i brukbar stand.
Akkurat nå ser den halvveis ok ut etter at den har fått hvilt seg, men med engang den blir tatt i bruk blir skjermen gradvis verre og verre. Og helt ubrukelig om jeg har Skype gående.
Så jeg har fått hentet Samsung pcen min, som er horribel men får duge mens jeg sender macbooken inn til reparasjon.
Jeg vet ikke om jeg klarer å få blogget med Samsungen de dagene men det får jeg heller ta som det kommer. Macbooken må hvert fall fikses, selvom den ikke skulle ha trengt å allerede være inne for andre gang etter å bare hatt den i 3år.
Forrige Macbook jeg hadde kostet halvparten av denne og holdt seg i perfekt stand i 5år og var fortsatt brukbar det 6. året men i dårlig stand. Og det til tross for mitt daglige ganske hardcore bruk da jeg er en person som alltid vil velge pc foran mobil.

Jeg syntes det er ganske sykt hvordan det reklameres for disse nymotens pcer og mobiler som om det er verdens beste kjøp og de har skal ha gjort så mange teknologiske fremskritt osv… Men så er det jo bare tull.
Greit nok at kameraene kanskje er bedre og det har funksjoner som ikke fantes før, men hva hjelper det når alt det mest grunnleggende i teknologien blir verre og verre.
Som f.eks batteriet i de nye mobilene. Jeg vet jo at det finnes bedre batterier, men de gjør de jo dårlig så vi skal måtte bruke store summer med penger enda oftere. Idioti!

Uansett, nok om det. Man kan kanskje merke at jeg er smålig frustrert, men jeg forventer at ting skal fungere når det koster såpass mye.

Håper uansett helgen var bra og feiringen på søndag ble gøy. Jeg hadde besøk her i kollektivet hvor mye av tiden gikk til matlaging og spising. Vi var så mett at vi heller aldri kom til desserten, så jeg har fortsatt en urørt pavlova i kjøleskapet.
Så tok vi oss en kjøretur rundtom i sentrum og så om det var noe liv. Satt oss litt inne på en bar hvor det bare var eldre mennesker så derfra stakk vi rimelig fort.

Var egentlig veldig rart å se hvor lite folk det var i byen i forhold til hva det pleier å være på denne dagen. Var kun en jeg kjenner som jeg så hang litt på en bar, men ellers holdt alle seg hjemme hos seg selv eller familien.
Og det er jo for så vidt bra, men også litt trist selvfølgelig. Men sånn ble det i år, la oss heller håpe at ting blir mer normalt igjen neste år.

xx
Hvordan ble din feiring?

Om morgendagen

Hei folkens og god 16.

Morgendagen blir nok ganske annerledes for oss alle og for min del gjør det egentlig bare at jeg føler mindre på presset.
17. mai har jo de siste årene for meg vært ganske annerledes pga. min egen psyke. Det er en stressende dag med store folkemengder og når man sliter med angst er denne dagen blitt litt utfordrende.
Noe jeg tenker kanskje mange føler på.
Så at den blir såpass annerledes for oss alle i år gjør egentlig bare at jeg føler at det ikke er noe særlig jeg går glipp av. Jeg kan slappe av og ha en koselig dag.

Jeg skal jo selvfølgelig gjøre noe.
Det blir fortsatt baking, god mat og kos. Men det blir med bare meg og en kompis.
Eller man vet jo aldri, om flere plutselig vil komme så er de jo velkommen.

Jeg hadde selvfølgelig muligheten til å dra ut til min mor og feire sammen med storebror, svigersøster og nevøer. Men jeg føler meg alltid best når jeg kan være med jevnaldrende. Også liker jeg at jeg er så nærme sentrum, så jeg eventuelt kan oppleve dagen litt mer om det er noe utenfor her å oppleve.
Jeg håper i hvert fall at dere alle får en fin og trygg feiring. Også kan det hende jeg popper innom med et innlegg i løpet av dagen i morgen. Om macbooken tillater det.
Det har vært litt utfordringer med den de siste dagene da det ser ut til at det er noe gale med skjermen eller grafikk kortet.
Så igjen må den inn på reparasjon.

Hvor irriterende er det ikke at i fjor på denne dagen lå jeg ute og solte meg i parken mens i år er det kaldt, regnvær og corona krise? 

Hvordan skal du feire i morgen?