Er dette årsaken til økene psykisk uhelse? + Nytt toppbilde!

Hvis det er en ting jeg er lei så er det å ha en psyke som forteller deg ting som ikke stemmer. Jeg skjønner ikke hvorfor det skal være så vanskelig å bare fungere normalt.
Som om det å være menneske skal måtte være så sykelig komplisert.
Jeg savner å bare gjøre som jeg vil uten å føle på alt dette andre. Jeg savner for så vidt også å føle meg motivert også. Se venner gjøre gøye ting som jeg har lyst å være med på. Men jeg føler egentlig ikke på det så mye lenger.
Mest fordi jeg ikke egentlig ser folk gjøre noe særlig gøy lenger. Og da mener jeg ikke bare siden Covid begynte, men før det også var det en ekstrem nedgang i sosiale aktiviteter blant folk jeg kjenner.
Jeg vet ikke om folk bare har blitt kjedelige eller sluttet å dele det på sosiale medier. Men jeg hører liksom ikke om at folk gjør på så mye gøy heller.
Når jeg ser noen av de jeg kjenner gjøre noe så er det liksom de samme folkene som gjør de samme tingene. Man møter i hvert fall ikke nye folk og får nye impulser på den måten.

Jeg ser også at flere og flere benytter seg av grupper og apper som hey vina og slikt. En app og facebook gruppe for jenter til å finne seg jentevenner.

Syntes på en måte at det er rart at det i det hele tatt skal være nødvendig, men samtidig er det veldig positivt at det finnes.

Hvis en ting er sikkert så er det at samfunnet har aldri være så usosialt som nå, og det sammen med mange andre faktorere bidrar til en økning av psykiske problemer og ensomhet.

Vi trenger jo det sosiale. Og jeg tror det hadde hjulpet meg veldig med mine ting også.

Hva mener du?
Ps: Jeg har nytt toppbilde. Hva syntes du?

Følg meg på Instagram @Rlablogg

Stort Sminke Merke Som Endelig Er Lansert i Norge!

Reklame | Affiliatelenker - Fredrik & Louisa

For kort tid siden ble det annonsert at et godt kjent sminkemerke skulle komme i Norske butikker, eksklusivt hos Fredrik & Louisa. I går ble den altså lansert.
Det er nok det største som har skjedd her til lands innenfor sminke siden de lanserte Benefit hos Kicks i 2019 og Morphe i 2020. Det er så fint at de endelig får disse merkene her til lands og jeg sier bare KEEP EM COMING.
Merket som ble lansert i går er selvfølgelig Fenty Beauty. Et merke jeg personlig aldri har testet før, men har selvfølgelig hatt lyst å teste det.
Jeg benyttet meg av “Ring og Hent” og fikk dermed sikret meg godbitene jeg hadde bestemt meg for. Noe som var lurt for det solgte rimelig raskt. Jeg vurderer derfor å prøve meg på å lage en Youtube video der jeg tester ut produktene. Jeg er ikke akkurat så dreven på å lage videoer enda, men jeg blir vell ikke bedre av å ikke prøve heller. Så får jeg heller se om jeg poster den ut ifra hvordan den blir.

Produktene jeg kjøpte:What it dew makeup refreshing Spray

Gloss Bomb i “Glass Slipper” og “Fu$$y

Cheeks Out Freestyle Cream Blush i “Bikini Martini

Bright Fix Eye Brightner i “Rose Quartz” og Eaze Drop Blurring skin tint i “3

Snap Shadow mix & match i “True Neutrals” eller “nr1”
Snap Shadow mix & match i “Peach” eller “nr5”

Slip Shine Sheer Shiny Lipstick i “Makeout Break

Jeg håper virkelig at de fortsetter å tar inn store merker som dette til Norge. Egentlig skjønner jeg ikke hvorfor vi ikke bare har fått Sephora hit. Men så lenge merkene kommer så er det hvert fall noe.

Er du glad for at Fenty Beauty endelig er kommet til Norge? 
Hvilket merke vil du skal være neste til å dukke opp i Norge?

Følg meg på Instagram @Rlablogg

10 Self Care tips

Hvis det er en ting vi mennesker ofte er flinke til så er det å snakke ned til oss selv eller få oss til å føle oss mislykket. Jeg vil derfor skrive dette innlegget for å påminne dere om at det også er viktig å være god mot seg selv og gjøre ting som både styrker kropp og psyke. Og at selv de minste ting kan ha en stor effekt om man gjør det nok ganger.

So here we go

  1. Trening Jeg føler at det er ingenting som passer så bra på første plass som trening gjør. Det er tross alt noe av det viktigste man kan gjøre for seg selv. Men man må også huske å trene med måte og at trening kommer i mange varianter. Det handler egentlig bare om å bruke kroppen og det kan være alt fra å gå seg en tur til vekter og andre maskiner på et treningssenter. Yoga er også en utrolig fin form for trening som hjelper både kropp og sinn.
  2. Hudpleie Finn deg en god hudpleie rutine. Og dette kan først bli litt prøving og feiling, men når du finner de produktene som passer for deg, hold deg til dem og gjør det til en daglig rutine. Ikke bare ser man bedre ut, men huden føles hydrert. Noe som igjen gjør mye for hvordan man føler seg. Føles huden tørr og ekkel så påvirker jo dette selvfølgelig hvordan man føler seg og ser ut.
  3. Kroppspleie Kroppspleie er vell neste steg etter hudpleie. Etter man har tatt seg en dusj er det fint å smøre inn kroppen med din favoritt body lotion eller body yogurt. Personlig liker jeg å bruke flere forskjellige til forskjellige deler av kroppen. Jeg har f.eks en egen til føttene, en annen til legger og lår og en annen til overkroppen. Men den til legger/lår og den til overkroppen har samme duft av mango. Kroppen trenger også å føle seg hydrert og man føler seg enda freshere og ikke minst lukter man godt.
  4. Negler/Vipper/Bryn Dette er små ting som man kan enkelt gi litt kjærlighet til hjemme uten å gå til en profesjonell salong å få de fikset. F.eks neglene kan man gi kjærlighet til ved å bruke en god negleolje, håndkrem og fikse en enkel gel lakk hjemme. Vipper og bryn kan du gi litt kjærlighet til ved å bruke et godt vippe/bryn serum som du påfører hver dag.
  5. Spis sunt men godt Å ta vare på innsiden er enda viktigere enn å ta vare på utsiden. Men bonusen er at de ofte går hånd i hånd. Tar man godt vare på innsiden vil du oppleve fordeler som bedre hud, bedre hårkvalitet og sterkere negler. Det viktigste er at man får i seg alle næringsstoffene man trenger og her anbefaler jeg gjerne å ta en test for å se akkurat hva dine behov er. For hvis det er en ting som er sikkert så er det at vi alle er forskjellige og kroppene våres har også forskjellige behov. Hva som funker for deg, funker kanskje ikke for en annen. Så her man må gå å få sjekket ut hva akkurat dine behov er. Sjekk for eksempel ut denne boken av Emilie Nereng HER
  6. Vann Hold deg hydrert ved å drikke nok vann. Dette tipset er så enkelt og noe vi hører så ofte, men det er tross alt en grunn til det. Kroppen våres består for det meste av vann og hvis det er en ting som er sikkert så er det at vann er noe av det viktigste på denne jordkloden. Å drikke nok vann kan hjelpe på ting som søvn, hud og hår.
  7. Vær sosial Vi mennesker knytter oss til andre mennesker. Det er bare slik vi er skapt. Mangler du f.eks det behovet for å snakke med andre mennesker så er det noe hos deg som ikke stemmer. Det føles kanskje da veldig lett å gjemme seg vekk eller holde seg unna sosiale situasjoner og mange har sikkert følt mer på dette etter at Covid ble en del av hverdagen. Men det er viktig å pushe gjennom disse grensene man har laget for seg selv å være sosial med andre mennesker. Og da mener jeg ikke via mobil. Man vinner ingenting på å skjerme seg for samfunnet, man må ut å oppleve og lage seg nye bekjentskap. Få litt nye impulser og føle at man kan bli glad i noen og at noen er glad i deg. Vi er ikke skapt for å være introverter.
  8. Rydd Å holde det ryddig rundt seg er selvfølgelig fint uansett, men det kan gjøre så mye bra for psyken. For noen er det kanskje en ro og trygghet i det å ha det litt rotete rundt seg for man føler seg på en måte beskyttet ved å se på alle tingene man liker og er glad i. Det er spesielt vanlig for de som har opplevd litt vanskelige ting og ikke følt seg så trygg ellers. Men å ha det rotete sliter på psyken i lengden. Man føler seg også mer nedstemt og hodet føles like rotete som rommet. Det er derfor viktig å ha det ryddig rundt seg. Og kanskje det føles uvant for noen, men man blir fort vant til ting. Vi er heldigvis ganske tilpasningsdyktige skapninger.
  9. Snakk ut om hva du føler Å dele følelsene sine er mye viktigere enn mange tror. Vi har en tendens til å henge oss opp i negative tankemønstre og spesielt om vi går lenge uten å si det høyt. Å si ordene ut til noen eller kanskje til og med bare til deg selv setter ting i perspektiv. Tanker blir ofte veldig irrasjonelle og når man endelig får sagt hva man tenker hører man selv hvor dumt det faktisk var eller hvor annerledes tankene blir. Å ha noen andre til å kommentere på tankene dine gir også et nytt perspektiv på ting. Det må UT, hvis ikke kan det manifestere seg på andre måter, som f.eks angst/depresjon/ocd.
  10. Komplimenter Sist men ikke minst er det viktig å gi både deg selv og andre komplimenter. Å gi andre et kompliment gjør også noe med deg selv. Man blir mer glad i både seg selv og andre og man har gledet et annet menneske i prosessen. Å gi komplementer til seg selv er minst like viktig. Vi er våres største kritiker, noe som er viktig å kunne bryte seg litt gjennom. Vi trenger for så vidt den kritiske delen også da den gir oss et ønske om å være bedre og se våres egne feil, men vi må ikke la den delen bli så stor at det er alt vi hører. Vi trenger balanse og dette kan vi skape ved å gi oss selv et klapp på skulderen når vi gjør noe bra eller begynne dagen med å si til oss selv i speilet de tingene vi trenger mest å høre. Lære oss å være mer glad i oss selv og lytte til behovene vi har.

Hvilken self-care tips vil du anbefale? 
Hva gjør du for å være god mot deg selv?

 

Følg meg på Instagram @Rlablogg

Update + Pinsen

Ugh! To ganger nå har jeg lagt innlegg ut til planlagt tidspunkt og så har de ikke blitt postet som de skulle. Og det er jo naturligvis utrolig irriterende, men jeg skjønner heller ikke hvorfor?!
Siden innlegget ikke ble postet i dag som det skulle kommer det isteden ut i morgen tidlig. Så stay tuned for that, for jeg føler selv at det er et veldig nyttig innlegg og jeg har jo tross alt puttet litt arbeid inn i det.

Blir det ikke postet da får jeg bare finne ut hvem jeg skal banke…Hvordan har dere hatt det i pinsen? Personlig har jeg ikke gjort på så alt for mye. Sett litt på en serie sammen med en venn og pratet. Men ellers vært noen rolige dager egentlig. 

Følg meg gjerne på Instagram @Rlablogg

Gratulerer med dagen 🥳🇳🇴

Gratulerer med dagen folkens!
I dag feirer jeg dagen sammen med familie. Min bror, svigersøster og nevøer kom på besøk, men svigersøster har allerede dratt videre til jobb.
Vi har allerede skutt piler på ballonger, hatt sekkeløp, potetløp og prøvd å kastet erteposer i et hull. Tror det ble den eldste nevøen min som ledet i alle kategoriene.

Nå slapper vi egentlig bare av mens vi forbereder oss på å grille.
Vi har også laget hjemmelaget kransekake, bare fordi jeg ville ha de smellbonbonene man fester på haha. Pavlova er også laget, men dekoreringen gjenstår.

Jeg håper at uansett om man feirer alene, med en person eller venner og/eller familie at dere koser dere masse.Stay safe, Keep distance and have fun! Xx

Følg meg på Instagram @Rlablogg

New in – Beauty Products

Reklame | Affiliatelenker - Kicks

Abh Setting Spray: Denne er første gang jeg prøver og har tidligere bare prøvd mini versjonene med andre dufter. Jeg absolutt elsket mini versjonene så jeg måtte derfor også skaffe meg denne i stor størrelse. Denne dufter også ganske godt uten at det er noe intenst. Jeg syntes disse sprayene fra ABH er utrolig friske og spruten er perfekt. Nå har jeg bare prøvd akkurat denne en gang og sminken min har ikke akkurat holdt seg så bra gjennom dagen, men det er ikke denne sin feil. Det er hudpleie rutinen min under sminken som ble litt mye produkter på en gang og ikke hadde rukket å trekke ordentlig inn før jeg hev på meg sminken. Men jeg regner med det er samme spray som mini versjonene, og da vet jeg jo allerede hvilken jobb den gjør.
Denne kan kjøpes HER
Abh loose setting powder i “Vanilla”: Denne har jeg heller aldri forsøkt før i dag og må si at first impression på den er bra. Nå vet jeg jo ikke helt hvor god den er siden hudpleien under ble som den ble i dag og gjorde at sminken holdt seg dårligere enn vanlig. Men jeg elsker blant annet at den er non-comedogenic som var en av grunnene til at jeg bestemte meg for å teste den ut, den andre grunnen var den store størrelsen. Men uansett så har jeg bare gode tanker om denne foreløpig og ser frem til å teste den ut videre. Kjøpes HER
Lancome Cils Booster Lash Revitalizing Serum: Jeg så egentlig bare etter et nytt vippeserum og kom over denne. Det sto at den hadde vunnet Costume skjønnhetsfavoritter 2020 så tenker at det må jo være en grunn til det, haha. Jeg kan naturligvis ikke si så mye på effekten på denne enda det krever jo at man bruker den en stund, men jeg liker i hvert fall pakningen. Ser skikkelig Boujee/ Luksuriøs ut. Kjøpes HERHar du testet noe av dette?

Følg meg gjerne på Instagram HER

Blogg Fail og 17.mai planer

I dag hadde jeg egentlig et planlagt innlegg som skulle bli postet i dag tidlig, men av en eller annen grunn så ble den ikke det. Feilen er i hvert fall ikke fra min side, men får satse på at det blir postet i morgen isteden.
Det er jo litt kjipt, men ikke så mye å gjøre noe med. Men er jo rart.

Jeg leste forresten akkurat de nye tiltakene for 17.mai og ser de har lettet litt på tingene. Ikke at det blir noe mye besøk her uansett, men noen få kommer jo (men alle gjestene er fra samme husholdning).
Selvfølgelig blir jo ikke 17.mai som den pleide å være, men det er nok ikke bare Covid som står bak det for meg. Nå er i alle fall alle i samme båt, så da er det jo egentlig greit på en måte. Ikke at situasjonen vi er i er noe grei, men det er i alle fall litt ok at vi alle gjør noen lunde det samme.
Ikke at det stopper meg fra å kjøre full glam. Jeg benytter definitivt slike dager på å finne frem et verdig antrekk og en litt extra sminkelook.
Jeg er dessverre ikke så glad i bunad, men er glad for at det er mange andre som er glad i det nok for resten av oss. Grunnene er mange og er blant annet fordi det er farger jeg ikke helt liker eller føler at jeg kler. Bunaden jeg eier er Hardangerbunad, og jeg vil jo si at det er en av de finere bunadene. Men jeg foretrekker lyse farger som hvit og beige eller pasteller. Også er det jo det at jeg foretrekker korte kjoler som ikke er så heldekkende som en bunad i tillegg til at jeg liker at klærne føles lette. Jeg vet jo at det er et tradisjons plagg som mange elsker og det er jo noe fint med akkurat det, men jeg liker også å skille meg litt ut. Så det må da være lov.

Hvilken bunad har du?
Hva er dine planer for 17.mai?

Følg meg gjerne på Instagram @Rlablogg

Boujee at the Gym

Nå har jeg akkurat vært på trening for første gang på flere år. Jeg tror sist jeg trente var i 2013/2014. Og jeg har ikke akkurat vært så veldig aktiv eller trent hjemme i mellomtiden heller.
Dette er jo selvfølgelig ikke den aller beste tiden å bli medlem på trenings studio, men jeg orker heller ikke å sitte å vente på å jobbe med meg selv.
Jeg trenger å bygge meg opp igjen og få både kropp og psyke på rett kjør. Og vi vet jo tross alt heller ikke hvor lenge dette drittet kommer til å vare. Det var heldigvis ikke så alt for mange folk i dag og det var egentlig god avstand mellom alle og mange apparater som sto helt ubrukt. Så folk er enten veldig flinke til å møte opp på forskjellige tidspunkt eller så er det mange som har meldt seg ut. Treningsenteret har jo også en egen app hvor man kan velge forskjellig hjemmetrening, så man må jo ikke nødvendigvis dra bort på treningssenteret for å trene heller. Men for min sin del hjelper det utrolig mye å faktisk være der borte, det blir liksom noe helt annet.Jeg fikk også endelig brukt LoveShackFancy x BeachRiot treningsklærene mine ute blant folk. Det var ikke akkurat billige treningsklær, men så verd det. Det er på en måte litt gøyere å trene når man liker treningsklærne man har på seg.

Følg meg gjerne på Instagram @Rlablogg

Uken som Gikk #12

Akkurat nå: Sitter å planlegger uken som kommer, hører på musikk og ser innimellom på en serie.

Ukens tanke: Hvor viktig self-care faktisk er. Det å ta vare på kropp og sinn er for mange noe grunnleggende de vet å gjøre, men for meg har ikke dette alltid vært noe som har kommet naturlig. Det har egentlig vært en jobb og finne ut av og jobbe med. Jeg har fortsatt ikke helt funnet ut av det, men føler jeg gjør flere og flere små ting som er viktigere enn jeg tidligere har trodd.

Ukens Bilde: Ukens Serie: Jeg har egentlig ikke funnet noe ny serie den siste uken, men jeg ser på nytt Ghost Whisperer sammen med en venn som ser det for første gang. Det er alltid gøy å vise fram en serie man er glad i til venner som ikke har sett den før.

Ukens Sang: Aly & Aj – Don’t need Nothing. Jeg føler at om jeg hadde hørt denne sangen og den var sunget av noen andre så hadde jeg nok ikke vært super interessert i lytte på den igjen. Men jeg så den med musikk videoen på Youtube og siden jeg er godt kjent med Aly & Aj fra før likte jeg den. Musikk videoen ga personlighet til sangen og den er egentlig skikkelig sånn type sang du kan høre på radioen mens du kjører rundt og solen skinner. Aly & Aj fortjener mer anerkjennelse for musikken sin.

Ukens høydepunkt: Tror det må ha vært Hjorten jeg så på Lørdag. Er liksom ikke ofte man ser Hjort og spesielt ikke på så nært hold. Ukens nedtur: At jeg flere av dagene opplevde noen ubehagelige smerter og formen min ellers var ganske nedsatt.

Hvordan har din uke vært?

Følg meg på Instagram @Rlablogg

Update + Konsert med Eirik Søfteland

Dagen i går ble ikke helt som planlagt. Formen min var ikke spesielt bra i helgen og gårsdagen var ikke noe unntak.
Men sånn ble det visst.  I dag har jeg egentlig bare slappet av og sett litt på Disney + og spilt Happy Pet Story på mobilen. For de som husker Pet Society fra Facebook så er Happy Pet Story så og si det samme, men selvfølgelig noen endringer. Personlig hadde jeg foretrukket om mobil appen var helt lik Facebook spillet, men det er jo sjeldent tilfelle. Men det er hvert fall det nærmeste jeg kommer. Men Søndag ble i hvert fall en ganske grei Søndag da meg og en kompis dro på Intim konsert med Eirik Søfteland og Tore Christer borte i Kulturhuset. Litt stas å havne på gjesteliste og.
Eirik har jo et enormt talent og jeg likte konseptet med at han covret gode og kjente låter fra gjennom tidene (Queen, Frank Sinatra, Prince, The Beatles osv. )
Tore Christer var selvfølgelig utrolig flink også på gitar og backup vokaler.
Så jeg anbefaler å dra på konsert med dem om de skulle spille i ditt området.
Var i hvert fall noe annet å gjøre på en Søndag.Her er btw konsert antrekket mitt. Jeg var selvfølgelig den mest fancy kledde der…men hva ellers er nytt. Jeg følte hvert fall jeg gjorde antrekket litt mer casual med skinnjakken min, selvom den også kanskje er litt fancy. Men altså! Hvorfor ikke?
Hvor kjedelig er det ikke å møte opp på events og generelt ellers å møte opp i jeans og turjakke? Det er i hvert fall ikke noe jeg foretrekker.

Har du vært på konsert med Eirik Søfteland?

Følg meg gjerne på Instagram @Rlablogg