Feels like spring 🌷

I går var vi plutselig opp i 11 varmegrader og solen lyste inn gjennom vinduet. Jeg var egentlig forberedt på at det skulle bli dårlig vær hele påsken, så det var en hyggelig overraskelse med litt finvær.
Man føler virkelig at det blir mer og mer vår, men har opp til nå fortsatt vært ganske kjølig ute. Så jeg håper det snart vil være innafor å gå med shorts og skjørt igjen.

I år igjen blir dette en annerledes påske for de fleste. Jeg tipper mange hadde forventet å få tilbake mye av normalen innen denne tiden, og muterte virus hadde vi hvert fall ikke sett for oss.
Men slik ble det. Det er i hvert fall lov å dra på hytten, noe som om jeg husker rett ikke var lov i fjor. Jeg vet ikke om det egentlig er så lurt at de har tilatt det i år slik som situasjonen er og med tanke på hvor mange som ikke klarer å følge enkle retningslinjer. Også kan man jo ha max 2 på besøk, så det er vell mange som ikke så poeng med å dra på hytten i år likevel.
Men man kan jo ordne litt hyttekos hjemme også. Med påskekrim, god mat og kortspill.Hva er dine planer i påsken?

Følg meg gjerne på Instagram @Rlablogg

Shopping: Norske Brands

 1. NOIR STYLE
  Noir Style er jeg glad jeg oppdaget. Øredobbene som blir solgt her har fort blitt mine favoritter.
  Jeg kom over denne siden da jeg var på leting etter noe som lignet ene øredobben jeg allerede har. Jeg har totalt tre hull i ørene (hvis jeg ikke regner med industrialen jeg har på tvers av ene øret) og trengte derfor to til som matchet favoritt øredobben min. Jeg fant da denne siden som hadde akkurat den type øredobb og nå ser jeg faktisk at de har kommet ut med en identisk til den jeg søkte etter match til. God kvalitet er det også.
 2. SOPHPEARLS
  Dette er enda en smykke butikk, men med mer fokus på armbånd, ringer og halskjeder. Jeg har ikke kjøpt noe herfra enda men oppdaget bedriften da søsteren til exen min er god venn og modell for hun som står bak dette. Nettsiden lanserte hun også nylig og har tidligere solgt via Instagram.
  Anbefaler å ta en titt da hun har mye fint, men det kan virke som hun foreløpig ikke har så ekstremt mange av hvert produkt. Men det er gjerne fordi det er en ganske ny bedrift.
 3. MÄELE
  Her har jeg heller ikke kjøpt noe før, men syntes det er kult at en Influencer og ikke minst en Bergenser har startet opp eget klesmerke. Det ser ut til at nettsiden ikke har det største utvalget, men det er vell kanskje noe som kommer etterhvert jo mer etablert merket blir.
  Men det er jo ofte også styrt av kjøperne. Så jo større interesse du viser for noe, jo mer kommer de ut med.Det har egentlig vært vanskelig å finne noe særlig Norske butikker/merker som selger fine ting. Men disse og da spesielt smykke merkene har gjort et inntrykk på meg.
 4. GLÖD
  Det er vell få av oss som ikke har hørt om merket Glöd av Sophie Elise. Men det er verd å nevne nettopp fordi det er norsk og produktene er gode. Nå får jeg ikke akkurat selve self tanen til å fungere helt for meg da det er alltids noen steder den setter seg helt ekstremt godt og andre steder ikke i det hele tatt. Men fargen er sykt fint, den tror jeg faktisk er den fineste fargen jeg har sett fra en self tan før. Self tan dropsene til fjeset derimot er en stor favoritt hos meg og brukes daglig. Og nye produkter fortsetter hun å komme ut med så man kan være sikker på at man finner et produkt man liker. Og ekstra fint med litt self tan nå mens vi går mot våren. Ellers kan man jo også benytte Påsken til litt egentid med Sheet Mask fra Glöd.

Har du oppdaget et norsk merke eller en du vil anbefale? Legg igjen en kommetar ❤️

Følg meg gjerne på Instagram @Rlablogg

Kjøp Lokalt og Steng Grensene

Hvis det var en ting jeg føler vi har gjort feil så er det å ha åpne grenser. Vi kunne sluppet så mye av dette muterte virus kaoset om vi bare holdt grensene stengt for både utreise og innreise.
Dette handler selvfølgelig om penger. Men da gjelder det å være kreativ og se på løsninger istedenfor å bare være passiv.

Det er så mye som kunne blitt gjort annerledes, men ingen ser ut til å være villig til å ta disse avgjørelse.
Hvis det er noe som kan sies om nordmenn så er det at vi er den mest passive folkegruppen.

Jeg har hørt folk sammenligne flyplasser og slikt ved innreise i andre land mot hvordan det fungerer her. Og i andre land er det veldig strengt med testing og hele pakken, mens her blir du bare sluppet forbi uten at noen har kontroll på om du testes eller ikke.
Hvis dette stemmer, noe jeg ikke tviler et sekund på at det gjør så er jo det bare Norge i et nøtteskall.
Ikke snakk om at vi skal tvinge noen som helst til å gjøre noe for folk sitt beste. For nordmenn sin menneskerett er jo selvfølgelig å få lov til å være i fred og ikke bli snakket til eller plaget med noe som kan være det minste ubehagelig til en hver tid.

Hadde grensene vært stengt kunne vi kontrollert dette mye bedre og unngått disse muterte utgavene av viruset.
Det hadde da vært enda viktigere for nordmenn å bruke penger innenlands over å bestille pakker fra utlandet. For vi tjener jo selvfølgelig mye på turisme. Så at nordmenn da måtte steppet opp er jo bare riktig.
Men det er for så vidt noe vi burde gjøre uavhengig om grensene er stengte eller ikke. Mange lokale småbedrifter/butikker sliter i disse tider og flere har måtte stenge dørene. Det beste vi kan gjøre er å forsøke å støtte butikkene her til lands så godt vi kan om vi først skal bruke penger uansett.

Så kjøp lokalt når du kan.
I neste innlegg vil jeg liste opp mine lokale anbefalinger. Så stay tuned for that one Xx

Hva syntes du; Burde vi stenge grensene?
Har du kjøpt mer lokalt siden Covid begynte?

Følg meg gjerne på Instagram HER
Å vise støtte på Instagram er noe jeg setter veldig pris på og gjør noe med motivasjonen 🥰

Uken som gikk #9

Akkurat nå: Akkurat vært i Jacuzzi og sitter nå med ansiktsmaske på. Skikkelig spa søndag altså.

Ukens tanke: Hva er det MDG tenker med? Og hvor vil bybanen ende opp med å gå?

Ukens Outfit: Tror det må være outfitet jeg har på her, men som jeg typisk nok ikke tok bilder av. Til tross for at jeg har kjøpt meg noen sykt fine klær i vinter føler jeg meg veldig klar til  legge dem vekk og finne frem vår klærene.

Ukens Serie: Ugly Betty. Jeg husker jeg så litt av denne serien da den gikk på tv, men det var bare innimellom og har ikke sett igjennom den fra start til slutt før. Etter at jeg hadde letet på tvers av alle streaming tjenestene jeg har etter film endte jeg opp med å begynne på Ugly Betty serien isteden, og det var egentlig ikke så dumt. Den ligger på Disney +

Ukens Sang: Messy Room av Niki Demar. Jeg har allerede postet et innlegg om denne sangen HER

Ukens innkjøp: Jeg har egentlig ikke kjøpt noe spesielt denne uken. Jeg har innsett at penger må spares og psyken må klarnes mer. Men jeg kjøpte meg en ekstern harddisk.

Ukens høydepunkt: Denne burde egentlig vært mye lettere å skrive noe på… Men jeg kommer faktisk ikke på noe sånn med det første.

Ukens nedtur: Mdg, psyken og det faktumet at studentene i byen ikke ser ut til skjønne at det er uakseptabelt å drive å ha ville fester i disse tider. Politiet måtte rykke ut til opp i mot 100 fester i løpet av helgen.

Hvordan har din uke vært?

Følg meg gjerne på Instagram HER

Lemony Fresh

Ingenting er så friskt som duften av sitron. Og ekstra digg er det med slike syrlige friske dufter når solen kommer frem og vår ligger i luften.
Selvom vi hadde litt snø dalene ned i helgen så merker man likevel at våren er på vei. Det er mer fugelkvitring og snøklokker har dukket opp hos naboen, som på tross av navnet er en vårblomst.

Jeg kjøpte nylig disse produktene fra The Body Shop som er i fra deres ganske nye “lemon” serie. Jeg elsker designet og som jeg allerede har nevnt liker jeg lukten av sitron. I hvert fall i en vår/sommer sammenheng.
Jeg får liksom følelsen av å sitte ute i solen med et glass vann med isbiter og sitron i. Jeg er egentlig bare skikkelig fornøyd med at vi går mot lysere tider og ser veldig frem til å gå i lette klær og finne på ting utenfor huset uten å fryse.Har du prøvd disse produktene?
Hvilken The Body Shop serie liker du best?

Følg meg på Instagram @Rlablogg

Musical Tuesday

Ukens sang anbefaling:
Youtubere er ikke akkurat kjent for å lage bra musikk. Men jeg føler at flere og flere youtubere kommer ut med gode låter, og en gang i blant finner du den youtuberen som du kan se ha en god artist karriere foran seg. Niki en er av de Youtuberene.
Denne sangen traff meg i hvert fall og jeg kjenner meg igjen i teksten. Jeg føler sangene hun kommer ut med har ganske unike tekster. Hun synger om ting man ikke hører så ekstremt mange synge om.
Hva syntes du?

Har du en sang å anbefale?

Følg meg gjerne på Instagram @Rlablogg

En film jeg…

(Bfo bilde fra Pintrest)

En film jeg elsker: Harry Potter film serien. Always…

En film jeg hater: Dreamcatcher. Dette er en film jeg ikke har sett på evigheter, men jeg husker likevel hatet for den. Kanskje det ville vært annerledes i dag, men jeg tviler.

En film jeg syntes er dårlig: Insidious serien (med unntak av 3eren), The Conjuring 2

En film som er nostalgisk: Bring it On, Mean Girls, What a girl wants, She’s the man, John Tucker Must Die, Legally Blonde, Clueless

En Disney favoritt fra barndommen: Løvenes konge, Alice in Wonderland

En film jeg ser når jeg trenger komfort og/eller savner vennskap: LOL, Naomi and Eli’s no kiss list.

En film jeg ser når jeg er glad: Mamma Mia. En film som gjør at man føler for å hoppe opp stående i sofaen med fjernkontrollen som mikrofon.

En film som får meg i romantisk humør: “Love, Rosie”, After, The kissing booth, To all the boys I’ve loved before,

En film som er ikonisk: The Devil Wears Prada, Breakfast at Tiffany’s,

En feel-good film: A dog’s purpose,

En film som får meg til å føle meg bad ass: Rock of Ages, The Runaways

En film som gjorde inntrykk i barndommen: Thirteen

En skrekkfilm jeg digger: Grave Encounters, Paranormal Activity, Unfriended, Lights out, Mama

En film jeg anbefaler: The invention of lying

Xx
Hvilken filmer ville du hatt på denne listen?

Ps: Jeg tok ikke med julefilmer og romjuls filmer da jeg kun ser julefilmer i Desember og har egne lister for dem.

Følg meg gjerne på Instagram @Rlablogg

New In – Glöd

I fjor en gang kjøpte jeg Glöd sine self tan drops, faktisk takket være bloggen ser jeg at jeg kjøpte den i begynnelsen av sommeren i fjor. Men begynte først å bruke den mer og mer i slutten av året og nå er den en del av min faste hudpleie rutine.
Jeg liker den veldig godt og føler jeg ser freshere ut med den på. Det føles altså hakket bedre å gå uten sminke enn det ville gjort uten den.
Så om du har vurdert å kjøpe den vil jeg anbefale å gi den et forsøk.

Ellers så jeg da jeg shoppet på senteret at det fortsatt var noen pakker igjen med self tan drops hvor du også fikk den nye sheet masken. Så jeg kjøpte med meg en pakke.
Nå har jo også sheet maskene blitt lansert individuelt samtidig som de også lanserte self tan i extra dark.

Personlig er fortrekker jeg sheet masker over andre ansiktsmasker da jeg misliker å måtte stå å skrubbe vekk maskene. Noe man heldigvis slipper med sheet masker. På den mindre positive siden varer jo ikke en sheet mask til mer en 1-2 gangers bruk.
Jeg vet ikke om denne sheet masken fra Glöd er noe god enda da jeg foreløpig ikke har testet den ut, men jeg føler ikke det er så ofte jeg møter på en sheet maske jeg ikke liker. Nå har jeg ikke testet ut så mange forskjellige merker heller, jeg er en type person som fortsetter å kjøpe de samme tingene når jeg har funnet noe jeg liker og som fungerer for meg. I hvert fall når det gjelder ting jeg tar på huden min. På andre områder utforsker jeg gjerne litt mer.

Bruker du Glöd sine self tan drops?
Hva syntes du om den nye sheet masken? (Om du har testet den)

Xx
Følg meg gjerne på Instagram @Rlablogg

Ting jeg har lært

 

Å like noe betyr ikke at det er bra. Og å hate noe betyr ikke at det er dårlig. 
Som for eksempel kan du se en film som skikkelig dårlig, men like det likevel. Eller en film som er bra, men du klarte ikke å relatere til den og derfor endte du opp med å ikke like den på tross av at du kan anerkjenne at historien og skuespillet var bra og forstå hvorfor andre liker den.

Bare fordi noe er åpenbart for deg, betyr ikke at det er åpenbart for andre.
Hvis det er en ting jeg har lært så er det at vi blir erfaringene våres. Har du for eksempel hatt en tøff oppvekst så har du kanskje en større forståelse for hvorfor andre reagerer som de gjør eller leser kroppsspråk enklere. En venn som har hatt en mye tryggere og stabil oppvekst ser gjerne ikke like godt som deg om en person har det vanskelig.

Utseendet har mye å si. 
Dette er noe jeg ofte skulle ønske ikke stemte, samtidig som det også har noen fordeler. Man ser fort at man kan komme langt ved å spille på utseendet uten at man trenger å ha noen talenter utenfor det. Det er fint å sette pris på at noen ser bra ut, men at så mange går rundt og er misfornøyd med seg selv og endrer på alt mulig for å passe inn kunne vi spart oss for. Alt det negative fokuset på alt som er galt og aldri bli fornøyd. Alt dette selvhatet står i veien for fokuset på hvem du er som person og hvordan du behandler andre.

Hvem du er som person er mye viktigere enn hvordan du ser ut. 
På tross av det jeg skrev over mener jeg personlig at hvem du er på innsiden er det som teller. Selvfølgelig er jeg også opptatt av utseendet, men før pleide jeg å kun se skygger av mennesker før jeg begynte å snakke med de. Utseendet deres ble dermed formet mer og mer utifra hvordan de var som person. Jeg vet ikke om jeg ser mennesker på samme måten lenger, men jeg tror ikke jeg ser de som andre gjør heller.

Teknologi tar knekken på menneskepsyken.
Hvis det er en ting jeg ser mer og mer av, så er det hvordan teknologien ødelegger psyken våres. Jeg tror ikke vi er ment til å ta inn så mye informasjon vi gjør om gangen og se hva alle driver på med til en hver tid. Jeg tror heller ikke det er sunt å stirre inn i skjermer så store deler av dagen. Folk har til og med sluttet å være sosial på sosiale medier, men er likevel ikke mindre pålogget av den grunn. Folk er begynt å observere mer og delta mindre. Det er derfor ikke uvanlig at folk bruker dager på å svare, men sitter likevel med mobilen 24/7. Sosial angst blir mer og mer utbredt sammen med depresjon og andre psykiske lidelser.

Penger står i sentrum. 
Folk flest er villig til å gjøre hva som penger, for har du penger så har du makt. Har du mer penger enn gjennomsnittet så tror også folk at de kan være med å bestemme hva du skal bruke pengene på.
At penger er så viktig som de er er på mange måter ganske trist. Penger er ikke lenger en måte å forsørge seg selv eller familien med det aller mest nødvendige, men noe å “flashe”. Kjøpe dyre ting uten å egentlig vite bakhistorien eller sette pris på kunsten av det, men kjøpe det bare fordi andre også vet at det er dyrt og dermed at du har du penger.
Jeg er person som elsker mote, og ble ekstremt fascinert over Coco Chanel da jeg lærte om hun på videregående da jeg gikk design og håndverk. Det triste er at mange går rundt med Chanel vesker bare fordi det koster mye uten å i det hele tatt vite noe om personen som startet merket. Så for all del, det kan være fint å eie dyre ting… HVIS det er noe du faktisk liker og ikke bare fordi det gir deg status og viser andre at du har mer penger enn de.
Vi trenger penger, men vi trenger ikke å leve livet som om vi trenger dem. Vi trenge i alle fall ikke svikte våres medmennesker eller nære venner for penger. Penger produseres det mer av hver dag….gode venner er derimot ikke like lette å finne.

Jo eldre du blir, jo dummere blir du. 
Nå tenker du kanskje at “det stemmer jo ikke”, men bare les. Nå kan jeg ha vært en spesiell unge, men jeg hadde så stor forståelse for hvordan verden fungerte allerede da jeg gikk på barneskolen. Jeg forsto evolusjonsteorien før vi hadde begynt å lære om den og drev å fortalte en venninne av meg om teorien jeg hadde. Som senere da vi lærte om det viste seg å stemme. Å slike tilfeller har jeg hatt mange av i oppveksten. Jeg føler derimot at jo eldre jeg blir jo mindre slike tanker har jeg. Og jeg tror mye av det kommer av alt dette stresset vi stresser med som voksen. Vi har så mange ting som opptar tankene våres at det gir ikke mye rom til annet. Som barn har vi mye frihet til å tenke, og i tillegg har vi en mindre egosentrert tankegang som barn. Vi ser rett og slett ting fra et annet perspektiv som voksen, hvor tanken om “hvordan påvirker dette meg” er sentral. Barn tar heller en spade for en spade og de syntes det er helt greit, men har også mye fantasi og er lysten på å lære. Som voksen har vi en tendens til å sette oss fast i tankeganger som vi ikke gir lett fra oss igjen.

Egoismen rår
Folk flest er ganske så egoistiske. Folk tenker aller mest på hvordan det vil påvirke dem, og veldig lite på hvordan det vil påvirke andre. Det er fint å være litt egoistisk i blant, for om du bare gir av deg selv til alt og alle så blir gjerne dine egne behov ikke møtt og du ender opp med å slite. Men folk flest er egoistisk på et mye høyere nivå enn å bare ta vare på seg selv.
Noe jeg syntes at har blitt økende verre etter at sosiale medier tok over livene våres. Mye av grunnen er nok at folk stadig sammenligner seg med folk de ser på sosiale medier, og dette bruker man alt for mye tid på. Alle har mer penger, ser bedre ut, har finere ting..osv.
Dette bildet er som regel veldig forvrengt og stemmer gjerne ikke overens med virkeligheten. Folk poster jo tross alt stort sett de fine delene av livene sine på sosiale medier, noe som igjen gir andre et bilde om at de har det så mye bedre.
Men hvis en ting er sikkert, så er det at stort sett alle sliter med noe. Å gjør de det ikke akkurat nå, så kommer de til å gjøre det.
Denne sammenligningen gir folk et enormt press om å prestere å måle seg opp mot disse personene på sosiale medier. For menneskene på sosiale medier er jo tross alt helt vanlige mennesker og ikke kjendiser som var de eneste vi så opp til å leste om før. Nå er jo alle på sosiale medier, og hvis naboen din kan ha det så bra så er det ingen grunn til at du også ikke skal ha det så bra.
Dette bildet gjør at folk føler et enormt press og ender med opp med å ta en serie av dårlige valg hvor dem selv står i fokus. Som et maraton med alle vennene sine om å komme aller lengst opp på stigen. Og så svikter vennene sine i prosessen.

Hva er noe du har lært?

Xx
Følg meg gjerne på Instagram @Rlablogg