Det utenkelige!

Jeg har ikke ord.
I går fikk vi alle oss et sjokk. Et sjokk man kun forstår om man har opplevd det samme selv. Et sjokk fra noe man ellers helst aldri vil oppleve og heller aldri burde.
En utenkelig situasjon. En ting er å høre om slike hendelser, men å faktisk være en av de som oppdager det og er vitne til det.
Jeg vet ikke helt hvor jeg skal gjøre av meg, men jeg trenger rom noen dager. Rom til å bare la det hele synke inn. Jeg sliter med å forstå det hele, og føler ikke det er noe man noensinne vil forstå. Det er helt uforståelig.

Denne situasjonen er nok for tidlig å dele, ikke vet jeg om jeg har lov til å dele den heller enda. Selv om jeg vet at det står i avisene, så regner jeg med at det ikke står detaljene rundt det hele. I tillegg vet jeg ikke om de fortsatt undersøker saken. Jeg har holdt meg unna alt av nyheter og aviser. Jeg har spørsmål, men samtidig vil jeg bare vite minst mulig. I hvert fall mens alt står på som verst.

Mental helse er et emne det er viktig vi snakker om. Det er viktig at vi tar vare på medmennesker. 
Vær der for de som trenger deg. Ikke velg noen vekk fordi “det er litt slitsomt”. Ingen blir bedre av å være alene. 

Besøk fra Nederland

Macbooken er endelig levert inn til reprasjon. Så nå må jeg bruke Samsung pcen noen dager fremover.
En pc som er sterkt hatet av meg da den fungerer dårlig og er ofte problemer med. Den holder heller ikke på internettilkoblingen lenge. Men det er jo bare midlertidig bruk, så tror nok at jeg klarer meg.
Heldigvis (og uheldigvis) var problemene jeg hadde med macbooken kjente problemer.

I dag får jeg besøk hele veien fra Nederland!
Vi begynte å snakke før 2012 en gang både via chat og videosamtaler på skype. Vi har blitt gode venner og følte det var på tide nå at vi nå endelig møtes.
Så det blir interessant. Han skal være på besøk i ca. 11 dager.
Heldigvis er det meldt litt bedre vær i noen dager også, så det ikke bare blir regn.

Har du online venner du har lyst å møte i virkeligheten?

Happy Monday folks xx

My song of the week – Miley Cyrus – Unholy

#unholy #nederland #besøk #macbook #samsung #pc

Apple problemer

Det er så frustrerende at “K”en på tastaturet på Macbooken nekter å fungere. Må trykke hardt flere ganger for å få det til.
Så jeg tror jeg må levere inn Macbooken for å få litt småting fikset, og da blir jeg uten mulighet til å blogge.
Det er også en medvirkende faktor til hvor jeg har dager helt uten blogging. Det driver meg til vanvidd at jeg ikke bare kan skrive som normalt.
Det er også rimelig irriterende å kun ha USB- C innganger på macen. Så man må ha mange ekstra kabler for å koble til vanlig USB eller minnekort. Også er det ikke alltid disse ekstra kablene fungerer heller.
Men ja, jeg får se hva jeg gjør.
Jeg vurderer å levere inn Iphonen min også da batteriet er helt grusomt. Jeg har aldri hatt mye problemer med Apple produkter tidligere, men nå er det bare helt på tryne.
Føler produktene ble dårligere etter Steve Jobs gikk bort. De har garantert ikke holdt standard, noe som gjør det da enda sprøere at prisene bare har gått opp.
Stemmer ikke overens at prisene går opp når produktet er dårligere.
Nå vil jeg til tross for det fortsatt velge Apple over Android eller Microsoft. Jeg liker utseendet på Apple produkter, jeg liker IOS og jeg liker at alle produktene mine jobber sammen (Apple watch, iPhone, Apple Tv og Mac). I tillegg har jeg hatt iPhone siden 2008 og MacBook siden 2011. Så det føles mest naturlig for meg. Men disse problemene skal man heller ikke måtte akseptere.
Så håper de neste produktene blir annerledes. They BETTER step it up. Ellers får prisen være tilsvarende.

Har du hatt problemer med Apple sine nyere produkter? 
Syntes du prisen skulle vært annerledes?

#Apple #produkter #irritasjon #fail #feil

Nye bekjentskap // Kultur forskjeller

I det siste har jeg hengt med folk jeg ikke har hengt med tidligere.
Den ene fant meg og kontaktet meg via Instagram. Han bor også like i nærheten av meg, så da han spurte om å henge sa jeg “ja, hvorfor ikke”.
Jeg møtte han i parken for sikkerhetens skyld. Siden å møte folk som kontakter deg igjennom internett ikke nødvendigvis er særlig trygt. Og selv når det er trygt er det ikke alltids positive opplevelser.
Jeg har hatt en del sprø opplevelser med folk som tar kontakt via sosiale medier. Spesielt siden jeg ofte er som Jim Carrey i filmen “yes man”. Sier ja til alt mulig.
Han jeg nylig møtte er fra Tyskland og har bodd her ett år for å studere. Han reiser nå tilbake til Tyskland, så bekjentskapet var for så vidt kortvarig. Men det er jo alltids interessant å møte nye folk og spesielt når de har en helt annen kultur.
Det er alltids litt gøy og sammenligne og snakke om kultur forskjellene.

Jeg syntes også at det er interessant hvordan folk fra utlandet generelt er mer komfortabelt med å ta kontakt med mennesker de ikke kjenner fra før. Mens vi nordmenn tørr ikke å se hverandre i øynene når man går forbi hverandre. Og på bussen skal man sitte så langt unna hverandre som mulig.
Vi er lite flink på å ta kontakt og ta litt sjangser. Vi forholder oss helst til de vi allerede kjenner og har kjent lenge.
Redd for det ukjente.
Så der har vi mye å lære fra andre kulturer.
Jeg blir bare glad av at folk snakker til meg og tar kontakt. Det er alltids spennenes med nye mennesker og nye erfaringer.
Skulle kanskje trodd jeg ikke var 100% norsk, men jo jeg er jo det. Selvom jeg ikke alltid føler meg norsk.

Skulle du ønske nordmenn var mer frempå?
Noe du liker eller ikke liker som nordmenn typis gjør?

#parken #park #instagram #venner #bekjentskap #kultur

The Park

I dag har jeg stort sett vært ute. Følte det var et must siden det var så fint vær.
Jeg sjekket værmeldingen som sier det skal bli regn de neste dagene, så da sugde jeg bare til meg mest mulig sollys i dag.
Skulle ønske jeg hadde sjekket værmeldingen noen dager før så jeg kunne ordnet noe skikkelig grillings med venner i parken. Men siden jeg ikke visste om at det skulle bli så bra ble det lite tid til å planlegge.
Jeg satt en stund alene og hørte på musikk, men senere kom en ny venn å holdt meg med selskap.

Jeg elsker å bo så nærme parkområder. Det er bare mye mer liv på sånne plasser.
Det var mange som grillet og spilte badmington og andre uteleker. Noe som fikk meg til å tenke på at det kanskje hadde vært en ide å kjøpe noe ute-spill selv. F.eks Smashball, et spill jeg husker jeg digget før. Badmington er også en fin ting å ha liggende til dager som dette.

Håper så sykt på at det blir flere dager som dette i sommer. Skal det regne hele tiden blir det bare trist.


Jeg tok ikke med kameraet ut i dag, så da ble det mobil bilder. Ikke like bra.. men det er da noe.

“Some people look for a beautiful place. Make a place beautiful.”

Har du noen parker i nærområdet? 
Er det noe du spesielt du skulle ønske det var i ditt nærområdet?

#finvær #ute #natur #park

Langhelg og Drama

Vet jeg er så flink til å blogge i helger…
Denne helgen ble egentlig ganske teit, med unntak av fredagen.
Fredagen hadde jeg en liten fest og det var jo bare kos.
Men for tiden hver gang jeg drikker uansett om det er en slurk eller to øl så våkner jeg opp dagen etterpå og er skikkelig depressiv.
Nå sliter jeg jo for så vidt med depresjon. Men aldri har jeg opplevd så store nedturer bare av å ha tatt noen slurker alkohol dagen før. Så hva greien med det er vet jeg ikke, men håper det endrer seg når jeg er kommet meg lengre opp i vekt.

Lørdagen slet jeg derfor en del, men dro nå ut og spilte Pokemon go siden det var Community Day. Det var jo koselig å kjøre rundt i sentrum og spille. Det var også masse folk ute pga. Pride. Vi så de regnbue flaggene overalt.
I tillegg var det sol en god stund, så jeg kjente ekstra på det at jeg skulle ønske jeg kunne være ute og møte masse folk.
Da jeg kom hjem så jeg filmen “Every Day” på Viaplay. Jeg så en trailer av filmen for en stund tilbake og syntes plottet hørtes bra ut. Det handler om en person som våkner opp i ny kropp hver morgen. Så han/hun er aldri den samme personen to ganger og “låner” bare andre sine kropper for en dag. Anbefaler den virkelig om du liker rom coms.

Søndagen var jeg bare nedfor da jeg hadde en uenighet med en venn via messanger.
Heldigvis blir det mindre og mindre av sånt jo eldre man blir. Men det er jo ikke til å unngå helt heller.
Det som er så dumt med sosiale medier er jo at den dumme/negative samtalen kan foregå i flere dager da man gjerne ikke svarer med engang. I tillegg kan man ikke tolke ansiktsutrykk og kroppsspråk igjennom chat, så man kan gjerne lage situasjonen verre i hodet sitt en det den egentlig var. I den virkelige verden hadde man gjerne vært irritert på hverandre, kranglet/diskutert litt også hadde man vært ferdig med det og vært tilbake til normalt. Men når det foregår gjennom chat så blir det hele mye verre en nødvendig og man ender ofte opp med å unngå hverandre en stund.

I dag får jeg i hvert fall besøk og skal lage middag sammen. Så jeg får sette i gang med det som skal gjøres. xoxo

Hvordan har din langhelg vært? 

Nye Vennskap

Nå er vi offisielt kommet inn i sommermånedene, men det merkes ikke på været i det hele tatt.
Det var så ekstremt fint i fjor og varme temperaturerer. Kanskje litt for varmt.
Men i år ser det ikke ut som sommeren blir like bra. Men det er lov å håpe.

I går hadde jeg også besøk av en jeg ikke har snakket med på 9år (med unntak av en fest i kollektivet jeg bodde i). Merkelig hvordan sånt skjer, men også utrolig gøy.
Det var mye som skjedde i 2010 for min del. En venninne av meg begynte å henge i det vi kalte for “bygjeingen” eller “emogjengen”. Det var egentlig bare en stor gjeng, forskjellige type mennesker som gjerne var litt alternative (noen veldig alternative), band folk, outcasts osv.
Uansett hvem du var og hvilken bakgrunn du hadde så ble du liksom akseptert.
Så venninnen min introduserte disse menneskene til meg og vi begynte å henge med en del av de. Han som kom besøk var også en del av den gjengen.
Vet ikke om det er noe som fortsatt er en greie den dag i dag. Altså denne såkalte “bygjeingen”. Men de som var der på den tiden  er ikke lenger med i den. Ikke av de jeg har snakket med i hvert fall.
Det var jo i bunn og grunn en fin greie de hadde gående da. At det var lett å få venner og man ble godt tatt imot.

Uansett, i dag hadde jeg besøk av en som jeg egentlig aldri har vært med alene før. Vi har mange fellesvenner og har møttes på en del fester og slikt. Også snakket på sosial medier, men aldri hengt før i dag.
Er det noe jeg liker så er det å få nye venner. Og selvfølgelig fordype meg i eksisterende vennskap.
Men vennskap generelt er noe jeg bare setter veldig pris på. Kanskje mye mer enn de fleste.
Definitivt noe jeg ikke tar for gitt.
Alle har en historie og det er så fint når man lærer hvordan en person fungerer og hvorfor.

#vennskap #gjeng #bygjengen #friends #mote #klær #outfit