Sommer?

I dag var første dagen av Pokemon Go fest. Så jeg har tilbringet dagen i sengen og fanget Pokemons.
Jeg slet med å sove i natt pga. konstante smerter som jeg ikke aner hva kommer av, så jeg bestemte meg for å holde meg så rolig i dag som jeg kunne. Så får jeg bare håpe det går over.

Det er egentlig ganske sykt at vi om en uke allerede er kommet til August. Før vi vet ordet av det er det julaften.
Jeg kan ikke si at jeg føler det har vært så mye sommer egentlig. Vi hadde noen varme solskinnsdager i begynnelsen, men da var det gjerne alt for hett og etter det har det vært ganske kjølig og regn her og der.
Også er det jo denne steningen med torget da, så jeg har jo ikke fått gjort det jeg har villet store deler av sommeren uansett.
Vet ikke hvordan det har vært andre steder i landet, men jeg regner (no pun intended) med at det har vært mye likt.
Hva syntes du om sommeren i år?

På en annen side er The kissing booth 2 kommet ut på Netflix. Endelig noe å se på!

Håper alle har en ellers god helg xx

Mine serietips

1.Buffy the vampire slayer på Viaplay. Dette er som nevnt flere ganger favoritt serien min og jeg kommer aldri til å slutte å anbefale den. Den er så utrolig bra!

2. Love Life på tv2 sumo. Denne serien er egentlig satt ganske interessant opp. Det er en jente (Anna Kendrick) som prøver å finne kjærligheten og hver episode handler om en ny fyr hun dater. Altså kan det være snakk om at det går et år fra ene episoden til den andre.

3. Siren på tv2 sumo. Liker du havfruer så liker du denne, men det er ikke snakk om noe i nærheten av Ariel den lille havfruen. Jeg føler denne serien tar oss mer inn i hvordan havfruer faktisk hadde vært om de eksisterte (til en viss grad selvfølgelig). Det blir også snakket om relevante problemer som hvordan leting etter olje kan påvirke livet i havene og klima problemer.

4. Cable Girls aka Las Chicas del cable på Netflix. Et spansk periodedrama som tar deg med tilbake til livet på 1920-tallet. Og hvordan livet deres forandres etter de begynner å jobbe for et selskap som telefonoperatører. Denne serien byr på mye drama og intriger og definitivt verdt et forsøk.

5. Locke and Key på Netflix. Denne serien digget jeg virkelig og ser frem til neste sesong. Det er en overnaturlig skrekk-drama serie hvor de etter å ha flyttet inn i farens gamle familiehus oppdager noen mystiske nøkler.

6. Never have I Ever på Netflix. Denne var jeg egentlig ganske usikker på om jeg kom til å like, men ble positivt overrasket. Det er en High school serie som handler om en 15 år gammel Indisk jente som etter et grusomt “freshmen year” vil endre den sosiale statusen sin. Noe som selvfølgelig ikke er enkelt.

7. The Bold Type på nrk tv. Det handler om tre bestevenner som jobber for Scarlet magasinet. Kjærlighet og vennskap på fritiden og viktige og mindre viktige saker på jobb.

Legg gjerne igjen dine beste serietips i kommentarfeltet!

Hvorfor bruke tid på folk som…

Reklame | Annonselenke - &Otherstories

God Mandag xx
I det siste har det egentlig vært skikkelig trist vær og temperaturer. For min del har det ikke vært så gale at det har vært litt kjøligere, men jeg foretrekker at den ligger på 19/20 grader. 14 er for kaldt og 29 er for hett.
Uansett ser det ut til å bli ganske greit i slutten av uken. Er ikke klar for høst helt enda.

I helgen hang jeg igjen med en kompis som jeg har hengt med mye i det siste. Vi har det alltids koselig og det er fint med slike venner som du bare er trygg på og kan være akkurat som du er. Du må liksom ikke presse frem stemningen, men kan bare være i det humøret du er i og det blir tatt like godt imot uansett.

Det har fått meg til å tenke mye på hva jeg vil ha i livet mitt fremover. Jeg vil ikke være med folk som bare er der om det skjer noe gøy eller er alkohol i bildet. Men folk hvor man nyter hverandres selskap om det så er latter eller tårer. Hvorfor bruke tid og energi på folk som forventer at du skal gjøre all jobben og presse frem et humør og stemning som er helt unaturlig den dagen.
Det er jeg rett og slett lei av.

Så kudos til folk som bare lar deg være deg. Kjole HER

NEI til stenging av Torget!

Hvis det er noe jeg ikke forstår, så er det hvordan politikerne dytter oss i alle retninger for å så endre mening året etter.
Først var det Dieselbil som var så mye mer miljøvennlig at dette måtte alle velge, før det så tok en 180 og endret mening. Her er derimot en artikkel som viser at påstanden er både sann og usann.
Folk ble så oppfordret til å kjøpe el-biler. De ble også lokket med å slippe gratis gjennom bompengeringen. Som i å si at om du støtter miljøet så støtter vi deg tilbake. Men dette stemte vell heller ikke for så begynte de å ta penger fra el-bilene også.
Bilene de har pushet folk så hardt til å kjøpe og skreket ut om hvordan er så bra for miljø behandler de nå som alle andre biler. Nå er det jo mye om og men i forhold til produksjonen av el-biler. Noen mener det er mer skadelig for miljø mens andre mener det er propaganda. Hva som stemmer er vanskelig for meg å finne ut i et hav av delte meninger.
Men at spesialbehandlingen av el-biler så og si vekk kan man se i denne byen.
Og det vises i prøveprosjektet hvor de stenger bryggen og torget i Bergen sentrum for all biltrafikk.

Før stengingen kjørte jeg rundt om i byen hver uke og kjørte konstant forbi en Tesla. Folket lytter, og jeg mener da det er viktig at politikerene vet hva de promoterer før folk bruker alle sparepengene sine på å hjelpe miljøet om det ikke er sikkert at stemmer.
Men uansett hva som er sant så er biler kommet for å bli og drive å utestenge de som kommer med bil fra Åsane siden hvor eneste alternativet er en enorm omvei igjennom en tunnel som støtt og stadig er steng fører kun til et døende sentrum.

De husker vell hva byen våres er kjent for?

Regnbyen. Hvor vi har egen butikk som reparerer paraplyer. Hvor mange gående finner man i sentrum på disse regnværsdagene når ikke turister er på besøk?

Og jeg skjønner at en del av dette prosjektet er for å se om Bybanen til Åsane kan gå nedover torget og bryggen, men er bybanen egentlig så viktig å få til Åsane?
I Åsane går det stort sett buss hvert 10. minutt og ellers har Åsane sitt eget lille sentrum med shopping som de stort sett tar i bruk. Og er nok kun innover til sentrum om de har et spesielt ærend eller skal på fylla. Og skal de på fylla er det ikke krise for de fleste å ta buss eller taxi. Jeg bodde selv i Åsane og har lang erfaring der.
Det er jo like greit å ta bussen. Kollektivt er kollektivt, man regner med masse fulle folk og gauling i helgene og trøtte fjes i ukedagene. Og skal man tro denne artikkelen så er ikke bybanen noe å satse på likevel.

Dette prøveprosjektet føles mer som en ekskludering hvor de svakeste i samfunnet igjen taper. De som er avhengig av bilen for å komme seg frem av ulike grunner ikke kan kjøre lange omveier f.eks pga psykiske utfordringer.
Det er vanskelig om du er frisk og oppegående å sette seg inn i andre sin hverdag som er helt ulik fra din egen. Men det er mange som faktisk ikke bare kan gjøre alt du kan gjøre.
Og her har vi tilpasset oss for alt det er verd ved å velge mer miljøvennlige løsninger, så er det aldri godt nok uansett.

Fokuser kanskje litt mer på å få plasten ut av havene og kutte ned på flytrafikken. Kjøpe mere lokalt (og da gjøre at alle slipper til), bygge bedre og større veier og helt nye veier så kanskje ikke alle må kjøre de samme strekningene for å komme seg raskest mulig frem. Og jeg mener ikke motorvei, men veier hvor snu mulighetene er mange.

Uansett er det mange tiltak vi kan gjøre, men til dette prøveprosjeket stemmer jeg NEI. Nei til bybane og NEI til bilfri sentrum.

Et vennskap

Jeg var sint på deg.
Du var en av de personene jeg stolte mest på i livet mitt, du var en person som føltes som hjemme.
En stund var det som om vi var samme person. Det var alltid meg og deg.
Så gjorde du de tingene du gjorde og sa de tingene du sa, og det var som om hele deg forsvant rett foran øynene på meg. Du ble en person jeg ikke kjente. Du ble fremmed for meg.
Du såret meg og det gjorde vondt, men det vondeste var at du ødelagte bildet mitt av deg.

Den første tiden etter var jeg egentlig bare satt ut av det hele. Og deretter forsvant du mer og mer fra tankene mine.
Jeg sluttet å tenke på deg.
Men jeg tror jeg gjorde det for å beskytte meg selv. Hvis jeg ikke tenkte på deg var det som det aldri skjedde.
Det dumme med det er at tankene tar deg alltid igjen til slutt.
Du kan aldri rømme fra dine egne følelser eller opplevelser. Man må føle og man må heale.

Jeg gikk gjennom noe vondt i fjor. Noe jeg ikke kan beskrive hvor tøft faktisk var.
Personen jeg trengte var deg.
Og jeg vet ikke hvorfor. Jeg vil ikke trenge en person som ikke vil meg godt, men jeg må våge og tro at vennskapet våres ikke bare var en løgn men at du faktisk var like glad i meg som jeg var i deg. Den personen jeg stolte på og bare ville alt godt, det er den personen jeg håper du egentlig alltid er i bunn og grunn.
At det som skjedde var ut av karakter og at det er en forklaring på det hele.

Alt jeg vet er at det er sjeldent man møter mennesker man kan føle hvordan har det selvom man sitter i forskjellige hus og ikke har sagt et ord til hverandre den dagen.
Men du sluttet å være der for meg når ting ble vanskelig, og det tror jeg er det vanskeligste å tilgi.
Likevel tror jeg det er på tide.

New in – Beauty

God Mandag xx

I dag har jeg en rolig dag med litt rydding og klesvask. Så altså lite spennende.
Jeg fikk en pakke i posten fra Kicks med en selvbruning jeg ikke har testet før. Den er fra Bondi Sands og jeg vurderer å gjøre en review av den her på bloggen.
Jeg kjøpte også mini settingspray fra Anastasia Beverly Hills. Jeg hadde allerede den med mango lukt og måtte skaffe meg den med ananas lukt også. Så god!
Men hvor mye de får sminken til å holde kan jeg ikke si så alt for mye på da jeg såvidt har fått testet de. Og vet ikke om de gjorde meg noe særlig dewy heller, men så er jo jeg vant til å se mer dewy ut enn matt, så kanskje de bare funker som mine vanlige produkter.

Uansett så håper jeg virkelig været snur igjen nå. Det trenger ikke gå tilbake til 29 grader, men sol og rundt 19 grader kan det godt være. Jeg har lyst å få brukt sommerklærne mine mens jeg har sjansen.
Jeg har også lyst å få badet i hvert fall en gang i år.

Har du testet settingspray fra ABH?

Uken som gikk #7

Akkurat nå: Sitter i sengen med “New Girl” på skjermen. 

Ukens tanke: Kan de ikke bare åpne torget for biltrafikk igjen?

Ukens Outfit: Egentlig blir det vell antrekket jeg hadde på meg i går, men tok da typisk nok ingen bilder. Så da blir det dette.

Ukens Serie: I det siste har jeg bare sett New Girl på nytt igjen. Elsker den serien.

Ukens Sang: “Past Life” av Trevor Daniel og Selena Gomez

Ukens innkjøp: Jeg kjøpte meg ny pute noe som var veldig på tide. De jeg hadde er mer lefser enn puter. Jeg kjøpte også silke putetrekk til puten og OMG.. jeg føler man aldri kan gå tilbake til vanlig putetrekk etter å blitt vant til silke. Det føles så godt og er mye bedre for huden og håret. Man kan også bruke sateng, føles ganske likt men mye billigere. 

Ukens høydepunkt: At jeg endelig har begynt prosessen med å bleke etterveksten. Jeg har tatt en runde og visste jo at det kom til å trenge en runde til. Jeg lar håret mitt hvile noen dager før jeg kjører på med en til runde. Jeg liker å heller gjøre det på en måte som er best mulig for håret og heller tåle og være litt gul/oransje noen dager.

Ukens nedtur: At torget er steng for biltrafikk. Det har virkelig gått utover både humør og energinivåene. Vi kjørte bare rundt i nærområdet i helgen og hadde liksom ingen steder å dra. Ble mye kjøring i sirkler uten mål og mening. Skulle vi dratt inn til byen måtte vi gjennom tunell og ut på motorvei som tar oss hele veien til andre siden av sentrum. En stor omvei og for mye for meg psykisk. Spesielt siden tunellen allerede hadde blitt steng pga. problemer to ganger i dag og det er ikke uvanlig for den tunellen.
Det har også gått utover bloggingen da jeg har følt meg ekstremt lite inspirert.
Heldigvis er det mange dette med steningen av torget har gått utover og skapt mye problemer rundt om. Så jeg håper jo de ser at dette prøve prosjektet deres ikke fungerer og åpner opp igjen før den 16.august som er når de egentlig skal åpne opp og vurdere om stengningen skal bli permanent.
Jeg ser virkelig ikke hvordan det skulle fungert på permanent basis og butikkene lider jo ekstremt. Vi har akkurat kommet oss på bedringens vei etter Lockdown. Butikker vil jo prøve å sikre seg slik at de ikke går konk, så gjør de det vanskeligere ved å gjøre det umulig for kjørende og komme seg dit. Og i disse regnfulle tider vil det også være mye mindre folk som vandrer i sentrum.

The Ordinary

Heisann.
Jeg har jo nevnt et par ganger nå at jeg har slitt ganske mye med huden det siste året. Og dette på steder jeg aldri har hatt problemer med tidligere.
Jeg har derfor fokusert mer og mer på hudpleie og funnet noe bra her og der som jeg liker.
En del av min daglige hudpleie er The Ordinary. Bonusen med disse er at de også er utrolig rimelig i pris. Hva er vell ikke bedre enn et produkt som faktisk fungerer og er billig?
Dette sammen med andre produkter selvfølgelig. Men jeg syntes alltid det er viktigere med hudpleie enn med sminke.
Sminke er absolutt gøy og man føler seg skikkelig fresh når man har nailet sminkelooken. Men det er enda bedre å kunne våkne opp og gå ut av huset uten å føle at man MÅ ha på seg sminke.

Produktene jeg bruker/tester er:

Mineral Blemish Formula: Denne kjøpte jeg først i fjor en gang og følte egentlig ikke at den fungerte. Jeg begynte å bruke den igjen i år en liten stund etter jeg hadde flyttet og brukte den da sammen med “Ole Henriksen C-Rush Brightening Gel Creme” og merket plutselig forskjell på huden. Problem områdene ble mindre og jeg følte at jeg endelig kanskje fikk huden tilbake til normal. Så gikk jeg tom og måtte gå en ukes tid uten og da kom selvfølgelig også mensen og det merket jeg veldig på huden. Jeg har nå fått kjøpt ny og er tilbake til vanlig hudpleie rutine. Jeg har virkelig troen på dette produktet, men det gjelder å være ekstremt tålmodig. Det tar tid.
Peeling Solution: Denne har jeg lest så mye bra om og sett video av at jeg måtte bare prøve selv.
Jeg har foreløpig kun prøvd den en gang, og kan derfor ikke si så mye på effekten enda. Det jeg kan si er at det er viktig å ikke bruke den oftere enn det som står på den (som er max 2 ganger i uken). Jeg har også hørt at det er viktig å bruke solkrem på dagen etterpå da dette er en type syre.
Jeg kjente den litt mens jeg hadde den på huden, men ikke noe spesielt ubehag for min del.

Har du prøvd noen av disse produktene? 
Fortell gjerne hvordan de funket for deg!

Følg meg gjerne på Instagram @Rlablogg

Det er kanskje bra for miljøet, men…

Formen min i det siste har vært ganske opp og ned og blogging satt jeg da litt på pause.
Men på tross av det har helgen vært ganske gøy. Det har derimot irritert meg dette prøve prosjektet de har gående med å stenge bryggen og torget for trafikk frem til 16. august.

Det er jo for å fremme kollektiv transport, sykling og gåing. Men skal de ha et slikt prøve tiltak gående må det også tilrettelegges. Det må da være unntak for de som faktisk er avhengig av å bruke den veien og ikke har noen andre muligheter.
For slike som meg hvor den kjøreruten er en del av behandling og eksponerings trening i forhold til det psykiske jeg dealer med.

Det kan være et fint tiltak i teorien, men i praktisk fungerer det ikke like bra.
Og jeg syntes i det store bildet burde de heller prøve å fokusere mer på å skape mer aktivitet og muligheter i lokal miljøene. Hvorfor finner man ikke noe særlig barer f.eks utenfor sentrum?

Det hadde jo hjulpet stort da flere hadde utnyttet lokalmiljøet og færre hadde dratt inn til sentrum.

Dette tiltaket har virkelig begrenset meg og jeg føler på mange måter at jeg har fått sommeren frastjålet. Jeg får ikke like mye ut av å bare kjøre rundt i nabolaget. Jeg hadde jo virkelig fått en god rutine på ting og nøt virkelig å få kjenne litt på normalen ved å være ute blant folk igjen og prøve ut litt forskjellig.

Så igjen. Det er ikke prosjektet i seg selv, men måten de har gjort det på. Det kunne blitt gjort på en så utrolig mye bedre måte.

PS: Hva med el-biler? Hvorfor slipper ikke de fritt frem?

Hva syntes du om tiltaket? 

Hva burde de gjort annerledes?