Self-Care Liste

Hei folkens!

Jeg må ærlig innrømme at jeg synes denne smitte utviklingen er skremmende. Hele temaet har jeg vært lei for lenge siden og jeg er bare sliten av hele greien. Jeg har ikke mer til overs for en pandemi, men det er jo heller ikke noe vi kan gjøre med det heller. Ikke umiddelbart hvert fall.
Så jeg har egentlig prøvd disse årene og bare ikke lese for mye om det og kun være på en “need to know basis”.
Men det er jo ikke til å unngå å få med seg denne smitte-økningen.

Men forhåpentligvis betyr en slik økning at det blir ganske så lave tall igjen i nær fremtid. Og forhåpentligvis ser vi et mønster nå dette året hvor symptomene blir mildere og mildere. Det er i hvert fall noe å håpe på.

Jeg. er. lei

Men dette gjør det jo også bare enda viktigere og ta godt vare på seg selv. En ting er å følge retningslinjene og prøve å være mest mulig hjemme. Men jeg tenker mer på ting som gir velvære, ro og glede.

Som f.eks
♡ Lag en liste over koselige filmer og serier du kan se på fremover
♡ Lag deg en Pintrest eller Weheartit med Inspirasjon som gir deg glede
♡ Sheet Mask og fotbad
♡ Begynn å spar til noe du ønsker deg
♡ Ha Zoom møter med vennegjengen
♡ Lag deg en spilleliste med sanger som gjør deg glad
♡ Tren hjemme eller gå/jogg en tur ute
♡ Gled noen. F.eks; Kjenner du noen som er syk? Send de en morgenlevering.
♡ Bak!
♡ Vær kreativ. (Male, tegne, Fotografi++)

Instagram @Rlablogg
Snapchat @Rlablogg

Det som en gang var godt, kan bli godt igjen.

Ugh, nå har jeg ligget en uke med forkjølelse/Influensa. Det har med andre ord gått i serie binging og mobilspill, for hva ellers er det å gjøre når man har feber og hele pakken.
Det blir nok det samme jeg kommer til å gjøre i helgen. Altså se på serie og slappe av, så kommer jeg sterkere tilbake neste uke.

Jeg fikk opp et Snapchat minne fra 5 år tilbake i dag som var fra det første kollektivet jeg bodde i. Det var bilde av utsikten ut vinduet fra stuen hvor man da ser utover Bergen by. Alle hustakene inn mot sentrum og fjellene rundt. Takene var dekket med snø og det var blå himmel med noen få skyer rundt om.
På det tidspunktet var jeg ganske langt nede, men akkurat det synet føltes nesten magisk.

Jeg har stort sett alltid likt meg veldig sentralt, selvom jeg har opplevd en del tøffe situasjoner. Det er dumt at noen situasjoner kan påvirke oss såpass mye at det blir vanskelig å være i et område man ellers elsker.
Men det betyr jo ikke at man ikke kan komme forbi det på et tidspunkt, men her må man ta tiden til hjelp.
Det som en gang var godt, kan bli godt igjen. Og jeg tror det er viktig å huske på.

Instagram @Rlablogg
Snapchat @Rlablogg

That Insta Feed

Hellu!
Akkurat nå sitter jeg å prøver å finne ut hva jeg skal poste på Instagram. Jeg synes det er så utrolig vanskelig når jeg føler det må passe inn i feeden og bildene må ha en viss kvalitet. Jeg vet at feed og dette ikke egentlig er så viktig, men jeg liker ikke at det ser for rotete ut.
Og det må da være lov, er jo tross alt min Insta. Men likevel gjør det jo at jeg kanskje ikke får postet like ofte som jeg skulle ønske, så dette blir noe jeg bør jobbe med fremover.

Det samme skjer ofte innpå her. Jeg har ikke det innholdet jeg vil poste klart og har vansker med å finne alternativer.
Jeg skjønner hvorfor alle disse toppbloggerne som nå er forsvunnet hadde så mye hjelp. Dette er ikke nødvendigvis en “one man job”, med mindre alt man gjør er å skrive.
Så det spørs jo selvfølgelig hva fokuset er, men det jeg vil ha fokus på her inne er noe som er vanskelig for en person å gjøre.

Det å bare skrive kan være helt greit om man først har noe å si, men personlig føler ikke jeg for å proppe folk med meningene mine dag inn og dag ut. Jeg deler dem når jeg føler behov.

Jeg liker bilder. Jeg føler bilder kan fortelle utrolig mye om man lar dem. Og jeg vil fokusere på mote da det er noe jeg virkelig elsker. Og spesielt siden jeg har en stil som ikke man ser på de fleste nordmenn.
Den skandinaviske stilen er ikke helt meg og føler det vandrer nok folk rundt i svarte klær og army boots.

Jeg sette pris på om dere gidd å følge meg på Instagram @Rlablogg

Og om noen kjenner en hobby fotograf som holder til i Bergen, Let me know!

 

“Ikke alle vil like deg, men du kan ikke tilfredstille alle”

Hvis det er noe jeg tror mange oss skjønner når vi er rundt 18/20 år er at det å bli voksen ikke er så glamorøst som man trodde.
Om man er som meg så skjønte man kanskje det mye tidligere også.
Jeg føler mange av oss blir litt satt ut da vi plutselig blir kastet ut i voksen livet fordi det skjer så plutselig og uten noe forberedelse (med mindre man har vært heldigere enn mange).
Derfor får mange kanskje en psykisk knekk i slutten av tenårene eller begynnelsen på 20årene og mange av oss bruker 20 årene på navigere og finne ut hvem vi er, hva vi vil og hvordan finne balanse.

Mange i 20 årene fester alt for mye og jobber/studerer alt for hardt, fordi det er det dem rundt dem gjør også. Det føles bra å passe inn i et miljø for da føler man seg mindre lost.
Jeg har merket mange driver å studerer år etter år og ikke nødvendigvis det samme de begynte på og ja en av grunnene er selvfølgelig penger, men som sagt tror jeg mange også bare føler det er en trygghet og ha disse rammene.

Mange sier at 30 årene er de beste. Da har du funnet din plass i samfunnet og har gjerne en karriere eller en retning i livet du liker. Man har funnet roen på en måte.

Og kanskje det er sant, men man vil jo gjerne sette pris på 20 årene om man kan.

Jeg tror mange av oss sliter nå mer en noensinne med å finne denne balansen. Mye fordi måten sosiale medier og teknologien generelt styrer livene våres.
Det skaper en ubalanse og et press. Et press om å se bedre ut, være bedre, flinkere, smartere ++ Tjene masse penger i tillegg til at vi alltid har disse skjermene til å fylle ethvert tomrom uten å merke at det skaper flere tomrom enn de fyller.

Jeg tror at det jeg prøver å si her er at nå som vi er gått inn i 2022 håper jeg at flere klarer å legge fra seg mobilen når man er blant folk, være mer tilstede i sitt eget liv, nyte øyeblikkene og LE mer!
Prøv å finn den balansen og vit at du ikke trenger å være best, du trenger bare å være DEG.
Ikke alle vil like deg, men du kan ikke tilfredstille alle. Bruk tid på de som bruker tid på deg.
De som kun vil ha deg rundt om du er på ditt aller beste er ikke verd å være rundt i utgangspunktet.

Og som Luc sa i Emily in Paris “You live to work. We work to live”. Ikke gjør jobben til alt du er, ha et liv utenom.Kisses! xx