New in – Glöd Nyheter

Jeg tror faktisk jeg har kjøpt hvert produkt som Glöd har kommet ut med nå, men jeg syntes faktisk det er litt spennendes å teste disse produktene. Ikke bare fordi det er Sophie Elise som står bak dem, men en kombinasjon av ting. Det er jo gøy når noen norske tørr å satse på noe som er sitt eget og jeg føler hun har nådd et punkt hvor jeg tar hun seriøst i det hun gjør. I tillegg ser jeg jo litt Kylie Jenner inspirasjon i selve pakningen. Det er et enkelt design og går i rosa toner, noe jeg personlig liker veldig godt. Jeg tror pakningen virkelig er en av tingene som tiltrekker meg til produktene, men også det faktumet at jeg ikke hadde noe selvbrunings merke jeg foretrakk før jeg testet ut de fra Glöd. Den jeg pleide å bruke ble jo ikke solgt mer, så da var det jo bare å teste noe nytt. Og jeg har vært så fornøyd med spesielt self tan dropsene. Hudkremer og slikt har blitt mer gøy med alderen og det faktumet at denne skulle lukte så digg gjorde at jeg ville teste den ut. Så here we go

Glöd Body Scrub – Denne har jeg ikke testet enda, men som de fleste vet er en god skrubb nøkkelen til et finere selvbrunings resultat. Jeg har pleid å stort sett bruke skrubb fra The Body Shop, men det er alltids rom for å prøve noe nytt. Og en bonus er jo at denne kan kjøpes på både Vita og H&M, noe som gjør den lettere å få tak i enn The Body Shop sine i fysisk butikk.

Selve pakningen har en lysere tone enn selvbruning lotionen slik at man lett skal se forskjell.
Den koster 229kr

Glöd Body Cream – Denne har jeg allerede rukket å teste ut noen ganger og må si jeg liker den ganske godt. Lukten er god men mild som er fint for dem som er litt sensitive mot sterke lukter. Lukten som man ser på pakningen er kokos og vanilje, og jeg vil si disse luktene kommer frem når man lukter på den. Mulig vanilje lukten er et hint mer fremtredende, men vil si det lukter en god blanding. Selve kremen virker utrolig fast og stiv i selve pakningen, men når man påfører den blir den skikkelig flytende. Nesten som en olje vil jeg si, noe som gjør den veldig lett å påføre og dermed drøy i bruk. Denne er også en av de rimeligere produktene, noe jeg ble positivt overrasket over da jeg ventet at den skulle koste noe rundt 299kr da det har vært et mønster blant Glöd produktene, men den koster altså 199kr.
Så denne vil jeg absolutt anbefale videre.

Har du testet de nye produktene? 
Hvilket produkt vil du teste?

Følg meg på Instagram @Rlablogg

HVORFOR HANDLE I FYSISKE BUTIKKER NÅR…

Hvis det er en ting som irriterer meg så er det dette…
HVORFOR blir vi oppfordret til å handle i fysiske butikker når fysiske butikker ALDRI har det vi skal ha??

Og nei det er ikke fysiske butikker som har mindre ting fordi folk handler mest på nett, for senteret har jeg gått og vandret på i alle år. Lenge før online shopping ble som det har blitt.
Og det jeg husker best fra å dra med venninner på shopping var at jeg aldri egentlig fant noe jeg likte, men endte ofte opp med å bruke penger på de mest basic plagg fra Gina Tricot som var den eneste klesbutikken jeg følte hadde litt som jeg ikke ble  fullstendig sint av å se på.

Og i det siste har jeg definitive blitt mer glad i ideen av å handle i fysiske butikker. Spesielt etter alt vi har gått igjennom med Covid. Bare det å støtte lokale butikker men også det å faktisk få det jeg vil ha når jeg vil ha det.
For hvis det er en ting Covid har rotet mye med så er det frakt tiden når man bestiller på nett. Jeg tror mye av det har stabilisert seg en del, men frakt-tiden er fortsatt ikke helt som den har pleid.
Og spesielt i fjor var den helt på tryne, og dette har naturlig gjort at jeg har satt pris på det å kunne kjøpe ting i fysiske butikker.

Eneste problemet er…Det eneste stedet som faktisk har et stort utvalg av gode klesbutikker er selvfølgelig Oslo, mens resten av landet får all dritten.

Hvor er Zara i Bergen? Victoria’s Secret? &OtherStories?

Hvorfor er det så vanskelig å få ta i de klærne jeg liker og hvorfor finner jeg aldri produktene jeg bruker?
Hvorfor er ene hudpleie produktet mitt alltid utsolgt i fysisk butikk og selges kun et par steder på tross av at det er vilt populært? De må da skjønne at populære produkter må man ta inn mer av?

Mitt lokale kjøpesenter har altså ingen klesbutikker som vekker noe interesse og de har heller ikke noe form for luksusvarer. Det skulle jo f.eks hvert fall fantes en butikk som hadde et lite utvalgt av f.eks noe Gucci, Chanel, Loui Vuitton osv… Men neida. Bergen som er den nest største byen i hele Norge skal visst ikke ha slikt.

Og hvorfor skal vi det når vi ikke engang har en Zara butikk?

Man kan jo argumentere med at vi i det minste har “Høyer” inne i sentrum. Men gjett om jeg ble skuffet da jeg tok turen innom der og skulle se på utvalget fra Zimmermann. De hadde bare et sånn 5 plagg totalt og alle plaggene var ikke akkurat de mest interessante plaggene Zimmermann selger. Jeg så også at de hadde noen få Valentino Rockstud sko, men selvfølgelig var det jo bare et par der og, og ikke de jeg var interessert i.

Så altså poenget mitt er, hvordan kjøpe i fysiske butikker når de fysiske butikkene ikke er her eller har innholdet man er ute etter?
Jeg kunne ikke gå å kjøpe en lusen serie på dvd engang fordi den hadde de selvfølgelig heller ikke. Og igjen utvalget var trist. Jeg skjønner at streaming tjenester har tatt over, men ikke alt er å finne der og serier kan man selvfølgelig ikke kjøpe digitalt her i Norge (f.eks via Apple) av en eller annen syk grunn. Men det kan man i USA. Men det var jo ikke egentlig så ekstremt overraskende.

Norge henger virkelig ikke med i tiden. Og tror at de fleste kun går på kjøpesenter for å vandre på Cubus eller kjøpe en Mascara til 10kr. Det er egentlig bare et mirakel at vi har fått Benefit og Fenty Beauty til Norge, og takk og lov for at vi i det minste har det.
Er du enig i dette? 
Hva syntes du mangler på lokale kjøpesentre?

Her er btw en underskriftskampanje for å få Victoria’s Secret til Bergen; HER <3 Skriv under så åpner du døren for at Bergen får flere og flere av disse butikkene vi nå mangler. Åpner du døren for en, åpner du døren for andre. Og om du ikke hører til i Bergen skriv gjerne under likevel. For igjen… om vi får den hit viser vi at det er en butikk vi vil se flere av i Norge. Så å få den til Bergen kan altså hjelpe med å få den til din by også senere.

Her er det jo tydelig at det er vi som kunder som må ta tak og få ting gjort. Så gjerne lik, del osv. <3

Følg meg gjerne på Instagram @Rlablogg

Søndags Bakst: Skoleboller (uten melk)

Disse skolebollene ble helt utrolig digge. Her er det hovedsaklig min mor som har bakt og eneste jobben jeg gjorde var å rulle ut, lage hull og fylle i eggekremen og dekorere til slutt. Min mor lagde også eggekremen fra bunnen av.
Bollene og eggekremen er laget helt uten melk og selve bollene har vi også byttet ut hvetemel med speltmel.

Oppskrift boller:
50 gr. gjær
3,5 dl Oatly havrefløte
100 gr margarin (uten melk)
50 gr. sukker
500 gr mel (spelt)
1 egg

Smelt smør og ha melken oppi sammen med sukker. Lag klart det tørre (melet og gjæren). Hiv oppi et egg i den flytende blandingen og begynn og bland inn det tørre til en smidig og blank deig. Dekk bollen/skålen deigen er i med plast, la den heve i ca. en time.

Når den er ferdig å heve dekker du bordet med speltmel og ruller ut bollene <3 La så bollene stå og heve i ca. 20 minutter før du lager hull i dem og fyller dem med eggekremen. Og så er det rett inn i ovnen på 200 grader i 15min.

Oppskrift eggekrem:
4 eggeplommer
1/5 dl sukker
1 stk vaniljestang eller 1 ts vanlijesukker
4 dl havrefløte (Oatly)
1 ss maisenna

Visp sammen eggeplommer og sukker i en kjele og skrap ut vanlijefrø fra vaniljestangen.
Ha frø og stenger i eggeblandingen.
Spe ut med havrefløten og rør ut maisenna i blandingen.

Varm opp blandingen på middels varme, rør hele tiden, gjerne med en slikkepott. Kremen skal opp til kokepunktet før den begynner å tykne, dette tar litt tid. Kremen må ikke koke, da vil den skille seg.

Avkjøl kremen i kaldt vann. Kremen blir også litt stivere etter avkjøling.

Bon appètit

Følg meg på Instagram @Rlablogg

Bybane over Bryggen? Nei, takk.

En sak som har blitt mye snakket om i Bergens avisene både i år og fjoråret er denne saken om bybanen skal gå over bryggen og torget eller ikke.
Her har jeg for så vidt gjort min mening så klar som overhodet mulig. Dette er jeg fullstending i mot, og takk og lov er det mange som føler akkurat det samme.
Problemet jeg nå ser er at mange vil ha verken ha bybane eller biler over bryggen og det tar jo egentlig vekk hele poenget mitt med å ikke ville ha bybanen der. Poenget for meg er at Bergen har blitt en by hvor det bare blir vanskeligere og vanskeligere å komme seg rundt med bil, spesielt hvis man skal i sentrumsområdet. Ikke er det lovlig parkering utenom parkeringshusene og hele byen har veier laget av brostein som gjør bilturen humpete og ubehagelig.

Det blir også vanskeligere å flytte seg mellom bydeler da må man forbi sentrumsområdet for å komme f.eks fra Åsane til Fyllingsdalen. Enten kjører man Fløyfjellstunnelen eller så må man kjøre ned gjennom byen. Problemet her er at det støtt og stadig skjer problemer i denne tunnelen, noe man også opplever relativt ofte i de fleste tunnelene i denne byen. Og det er nettopp det som skaper de store problemene. For her finner man ikke gode raske omkjøringsveier.
Så med andre ord, stenger man sentrum for biltrafikk, så blir man stående foran en stengt tunnel uten mulighet til å komme seg rundt hvis det skulle være et problem med tunnelen. Og dette føler jeg er helt uakseptabelt.

Det blir da slik at folk heller holder seg i egne bydeler og man mister disse forbindelsene. Sentrum blir tomt og ubrukt, for butikkene overlever ikke der slik som ting har utviklet seg. Det er allerede mange som har måtte stenge dørene, og flere kommer det til å bli.

Jeg fatter ikke at etter et så tøft år som vi hadde i fjor og fortsetter å ha i år så skal MDG gjøre ting enda vanskeligere. Og i tillegg alle penge som blir brukt på dette prosjektet hvor de stenger torget og bryggen om sommeren for biler som kunne blitt brukt til så mange andre ting isteden. På så mange bedre og mer fornuftige ting. Så blir de brukt på tull isteden!

Hva mener du? 
Syntes du det er ok å stenge ned byen for biltrafikk når det ikke finnes alternative veier?

Her er en Facebook gruppe jeg anbefaler alle å følge !

Kunsten å tenke positivt

Å tenke positivt er noe som for veldig mange av oss er vanskelig, eller har blitt vanskeligere etterhvert som vi ble eldre. Spesielt om vi har møtt på visse utfordringer som gjør hverdagen våres litt annerledes eller muligens veldig annerledes fra alle andre sin. Det ironiske er at vi kanskje syntes det er vanskelig pga. situasjonen vi er i, mens for å komme oss ut av situasjonen så krever det at vi klarer å tenke mer positive tanker. Å trenge den ene tingen for å løse den andre når den i seg selv er det som gjør det vanskelig er jo ganske tullete egentlig. Men menneskehjernen er ingenting om ikke komplisert.

Det er derfor enda mer ironisk at de som ofte har det vanskelig sitter så mye alene. Vi blir ofte vårt mest negative selv når vi tilbringer for mye tid med kun oss selv. Vi er våres dårligste innflytelser, spesielt om vi ikke har det så bra ellers.
Vi trenger andre mennesker av mange grunner. Vi trenger noen å speile når vi syntes visse ting er vanskelig å sette i gang selv. Et eksempel på dette er at om du for eksempel sliter med å sette i gang med gode rutiner for deg selv som trening, kosthold osv. så hjelper det å ha en person i livet som er flink på disse tingene. Personer man er glad i eller ser opp til har man en tendens til å begynne å kopiere. Og da mener jeg ikke bli helt som dem, men å ta med seg videre de tingene man har lyst å se i seg selv og gjøre de til noe eget.
Vi trenger også andre mennesker for å få luftet tanker og ideer og gjerne få tilbakemeldinger på dette eller bare bli hørt og sett av noen.
Noe annet vi trenger andre mennesker for er å vise at vi også er flink på ting som å lytte og vise forståelse når de trenger det fra oss. Vi trenger både å ha noen som er glad i og bryr seg om oss og noen som vi kan være glad i og bry oss om tilbake.

Det er like viktig og gi som å ta. Det er når vi gir av oss selv vi virkelig får vist egenskapene våres og utviklet oss mest.

Og du tenker kanskje, hva har dette med positiv tenking å gjøre?

Jo, poenget er at man tenker veldig lite positivt overlatt helt til oss selv uten å få verken uttrykt oss eller vist hva vi kan være for andre mennesker.
Så kunsten “å tenke positivt” handler egentlig i bunn og grunn om hvilken mennesker du omringer deg og hva du velger å være for andre mennesker. Det handler om å komme seg ut å gjøre ting istedenfor å sitte inne med seg selv.

Jeg har et ordtak jeg liker å bruke som går slik “It’s not about what you say, it’s about what you do” og jeg føler den stemmer ganske bra her. Du kan drive deg selv til vanvidd med å sitte hjemme og planlegge å gjøre ting bedre, planlegge måter å endre tankemønsteret ditt på… men for å gjøre en endring må du egentlig bare være til stedet og oppleve deg selv og andre mennesker som man er ment til å oppleves. Sammen.Ps: Følg meg på Instagram @Rlablogg

Musical Friday

Innimellom liker jeg å poste innlegg som jeg kaller for “Musical Friday” hvor jeg deler en sang jeg enten føler gir god helgestemning eller har en dypere betydning som jeg personlig kan relatere til. Det er ikke hver uke jeg oppdager sanger jeg føler for å dele, så derfor er ikke dette en ukentlig greie. Men i dag kom det ut en sang jeg følte for å dele og det er denne av Niki Demar. Musikk fra henne har jeg delt før og det er rett og slett fordi mange av sangene hennes treffer meg ganske bra. Kanskje vi går igjennom litt av de samme tingene. Sangene er også fine melodisk sett.

Denne sagen handler om hvordan mange på denne alderen allerede har etablert familie, noe de fleste av foreldrene våres også hadde gjort i begynnelsen av 20årene. Så mange av oss som ikke har gjort det kan føle en del på disse forventningene samfunnet har rundt det å gifte seg og få barn. Men flere og flere velger å vente og mange av oss har andre prioriteringer.
Nå er det ikke slik at jeg bare har lyst å være singel, selvom det er noe jeg virkelig har trivdes med. Jeg er ikke en person som MÅ være i forhold, jeg er heller en person som er singel og trives med det inntil jeg finner en person jeg føler virkelig at er den ene personen som gjør et forhold verdt det. Jeg har heller aldri drømt om å gifte meg og få barn. Men jeg sier heller ikke aldri.
Jeg liker ikke å planlegge slike ting, for det blir aldri som man har planlagt det. Det viktigste i mitt liv er at jeg finner de tingene som gir meg glede. Og høyest på min liste har alltid vært vennskap.
Men jeg er også en person som behandler vennskap som de viktigste forholdene man har i livet. Personer man knytter nære bånd med som tilslutt blir som familie.

Poenget er vell at folk er veldig forskjellige og har forskjellige prioriteringer. Vi burde heller feire det at ikke alle sitter med de samme forhåndsinnstilte programmeringene og gjør nøyaktig de samme tingene. Ellers hadde vi ikke hatt gründere, vitenskapsmenn/forskere osv.

Så ikke gjør noe bare fordi samfunnet forventer det. Det er ditt liv og du skal ha det bra. Og ikke alle har fått delt ut de samme kortene. Noen har hatt en trygg og god oppvekst og fått hatt en ordentlig barndom som gjør dem raskere klar for voksenlivet, mens andre har hatt utfordringer og trenger å jobbe med seg selv og skape de gode verktøyene de ikke fikk utdelt i barndommen. Så husk på det før du forhåndsdømmer noen.

Xx
Følg meg gjerne på Instagram @Rlablogg

Skrivesperre + LoveShackFancy Outfit

Hvis det er en ting som er skikkelig dritt så er det skrivesperre. Når man sitter å tenker og tenker uten å føle at man har noen som helst å si.
De siste dagene har vært skikkelig sånne dager.
På pluss siden så har vi jo hatt det ganske fint i det siste med dette været og temperaturene, men man vet jeg har lite å si når jeg tar opp været. Som om vi alle ikke er der ute å opplever været selv.

Jeg har jo hatt noen ting jeg har tenkt på selvfølgelig. Et tema jeg føler er veldig relevant nå er politikk, men føler jeg vil lage et ordentlig innlegg dedikert til det. Og gjerne en del innlegg fremover nå som vi nærmer oss valget.

Personlig økonomi har også vært noe jeg har tenkt veldig mye på i det siste, men er noe jeg ikke føler passer inn her på bloggen. Jeg skjønner jo godt hva som menes med at det å bli rik ikke gjør en lykkelig, men å stresse over mangelen på penger gjør deg ikke lykkelig heller. Jeg tror målet bør være å ha nok penger til at det ikke er en enorm stressfaktor i livet sitt, men ikke så mye at alt folk ser på deg som er en vandrende pengesekk.
Det viktigste i livet er jo personene man har rundt seg, ikke pengene man har på konto. Men som sagt er det en enorm byrde når det blir en stressfaktor i livet, så økonomisk stabilitet gjør underverker.

Jeg tror jeg bør sette noen personlige mål over ting jeg vil få til fremover. Jeg vil jo drive mer på med Youtube blant annet, det er bare litt vanskelig å få til akkurat her jeg bor nå og kameraet mitt er et speilrefleks som er stort og tungt og ikke noe jeg bare kan ta i hånden og filme vloggstil med. Men jeg må jo nesten bare finne ut en måte å jobbe med deg jeg har foreløpig, og så ordner det andre seg etterhvert.  Kjolen jeg har på meg er fra LoveShackFancy som jeg kjøpte på tilbud nå i vinter. For de som ikke vet så er LoveShackFancy et designer merke med ganske dyre priser. Men de kjører sin helt egen stil og føler de selger så mye som man ikke ser overalt ellers. Noe som gjør det litt ekstra spesielt om du spør meg.

Følg meg på Instagram @Rlablogg

Er dette Kendall Jenner sitt ansvar?

I dag poppet dette bildet opp i sosiale medier med en tekst som sier vi bør endre på idealene våres. Og løfte folk som Alyssa Carson, en 19 år gammel jente som blir forberedt til å være første person som reiser til Mars. Mens til venstre har vi Kylie Jenner i en bikini som viser den perfekte kvinnekropp i manges øyne. Teksten avsluttes med “Get better rolemodels”. Altså skaff bedre rollemodeller.
Det er så mange ting feil med den teksten(som du kan lese HER). Og det kommer fra en person som aldri har vært spesielt fan av Kardashian/Jenner familien. Ikke har jeg sett på “Keeping up with the Kardashians” og syntes måten de snakker på er noe av det mest irriterende. Men å bygge noen opp ved å rive en annen ned syntes jeg ikke noe om.
Og spesielt med tanke på at de tingene som blir fremmet i sosiale medier og får masse likes er jo på grunn av folket som trykker “like” og ikke personen som legger det ut!
Pluss algoritmen i sosiale medier fungerer jo slik at den viser deg de tingene du søker på mest, de tingene du trykker like på, lagrer og deler.
Den er tilpasset DEG. Så hva har Kendall Jenner med det å gjøre?

Nå syntes jeg virkelig det er på tide at folk selv tar på seg ansvaret om hva som blir fremmet i media. Hvem er det egentlig som står bak mye av kroppspresset og andre usunne idealer i samfunnet?

De som legger det ut? Eller alle de tusenvis eller til og med millioner av folk som liker og deler?

Blader og tv styrte mye av dette før i tiden, men nå styres alt dette hovedsaklig av oss selv.

Men hvis det er en ting som er sikkert så er det at folk flest er lite villig til å ta på seg ansvaret på ting som er feil i samfunnet og er veldig rask med å legge skylden over på noen andre.

Det betyr ikke at unge mennesker ikke blir utsatt for mye press og blir negativt påvirket. Unge mennesker blir lett påvirket og vil gjerne følge de samme folkene som resten av vennegjengen. Det handler mye om å passe inn og det er selvfølgelig noe som føles veldig viktig når man er ung. Så her er det de som er foreldre som står ansvarlig for å fremme positive og sunne idealer og gjøre ungene sine komfortabel med å ha egne meninger. Også er det viktig at de som foreldre setter et godt eksempel for ungene sine med hvem de følger og ser opp til.
Kanskje ikke la barna delta i sosiale medier i det hele tatt om det føles for tidlig.

Men det kommer en tid hvor du ikke er så ung lenger at ansvaret ligger hos deg. Den tiden begynner allerede mellom 18 og 20 års alderen. Det betyr ikke at sekundet du fyller 18 så slutter du å bli påvirket og må stå til ansvar for alt selv. Men det betyr at du har kommet inn i voksenlivet og må begynne å utvikle et filtreringssystem. Du må begynne å se hvilken mønstre du har og sette i gang en prosess for å gjøre en endring. Det er også mye lettere etter å ha fylt 18 da du gjerne ikke lenger er på skole i vennegjenger som har de forventningene om at du bare skal følge og godta.

Jeg håper man kan åpne øynene sine å se på sine egne mønstre og på de rundt seg før man begynner å rive ned personer for å dele det de tror at folk vil ha. For det er jo nettopp det Kendall Jenner gjør. Hun deler dette fordi det er det folk viser at de vil se fra henne. Sex selger. Kropp selger.
Slik er det uheldigvis. Men det er ikke Kendall som skapte disse reglene og det er ikke Kendall som blir den som endrer på dette. Det er alle de som følger, liker og deler.

Ansvaret ligger hos OSS.