Musical Friday

Innimellom liker jeg å poste innlegg som jeg kaller for “Musical Friday” hvor jeg deler en sang jeg enten føler gir god helgestemning eller har en dypere betydning som jeg personlig kan relatere til. Det er ikke hver uke jeg oppdager sanger jeg føler for å dele, så derfor er ikke dette en ukentlig greie. Men i dag kom det ut en sang jeg følte for å dele og det er denne av Niki Demar. Musikk fra henne har jeg delt før og det er rett og slett fordi mange av sangene hennes treffer meg ganske bra. Kanskje vi går igjennom litt av de samme tingene. Sangene er også fine melodisk sett.

Denne sagen handler om hvordan mange på denne alderen allerede har etablert familie, noe de fleste av foreldrene våres også hadde gjort i begynnelsen av 20årene. Så mange av oss som ikke har gjort det kan føle en del på disse forventningene samfunnet har rundt det å gifte seg og få barn. Men flere og flere velger å vente og mange av oss har andre prioriteringer.
Nå er det ikke slik at jeg bare har lyst å være singel, selvom det er noe jeg virkelig har trivdes med. Jeg er ikke en person som MÅ være i forhold, jeg er heller en person som er singel og trives med det inntil jeg finner en person jeg føler virkelig at er den ene personen som gjør et forhold verdt det. Jeg har heller aldri drømt om å gifte meg og få barn. Men jeg sier heller ikke aldri.
Jeg liker ikke å planlegge slike ting, for det blir aldri som man har planlagt det. Det viktigste i mitt liv er at jeg finner de tingene som gir meg glede. Og høyest på min liste har alltid vært vennskap.
Men jeg er også en person som behandler vennskap som de viktigste forholdene man har i livet. Personer man knytter nære bånd med som tilslutt blir som familie.

Poenget er vell at folk er veldig forskjellige og har forskjellige prioriteringer. Vi burde heller feire det at ikke alle sitter med de samme forhåndsinnstilte programmeringene og gjør nøyaktig de samme tingene. Ellers hadde vi ikke hatt gründere, vitenskapsmenn/forskere osv.

Så ikke gjør noe bare fordi samfunnet forventer det. Det er ditt liv og du skal ha det bra. Og ikke alle har fått delt ut de samme kortene. Noen har hatt en trygg og god oppvekst og fått hatt en ordentlig barndom som gjør dem raskere klar for voksenlivet, mens andre har hatt utfordringer og trenger å jobbe med seg selv og skape de gode verktøyene de ikke fikk utdelt i barndommen. Så husk på det før du forhåndsdømmer noen.

Xx
Følg meg gjerne på Instagram @Rlablogg

Skrivesperre + LoveShackFancy Outfit

Hvis det er en ting som er skikkelig dritt så er det skrivesperre. Når man sitter å tenker og tenker uten å føle at man har noen som helst å si.
De siste dagene har vært skikkelig sånne dager.
På pluss siden så har vi jo hatt det ganske fint i det siste med dette været og temperaturene, men man vet jeg har lite å si når jeg tar opp været. Som om vi alle ikke er der ute å opplever været selv.

Jeg har jo hatt noen ting jeg har tenkt på selvfølgelig. Et tema jeg føler er veldig relevant nå er politikk, men føler jeg vil lage et ordentlig innlegg dedikert til det. Og gjerne en del innlegg fremover nå som vi nærmer oss valget.

Personlig økonomi har også vært noe jeg har tenkt veldig mye på i det siste, men er noe jeg ikke føler passer inn her på bloggen. Jeg skjønner jo godt hva som menes med at det å bli rik ikke gjør en lykkelig, men å stresse over mangelen på penger gjør deg ikke lykkelig heller. Jeg tror målet bør være å ha nok penger til at det ikke er en enorm stressfaktor i livet sitt, men ikke så mye at alt folk ser på deg som er en vandrende pengesekk.
Det viktigste i livet er jo personene man har rundt seg, ikke pengene man har på konto. Men som sagt er det en enorm byrde når det blir en stressfaktor i livet, så økonomisk stabilitet gjør underverker.

Jeg tror jeg bør sette noen personlige mål over ting jeg vil få til fremover. Jeg vil jo drive mer på med Youtube blant annet, det er bare litt vanskelig å få til akkurat her jeg bor nå og kameraet mitt er et speilrefleks som er stort og tungt og ikke noe jeg bare kan ta i hånden og filme vloggstil med. Men jeg må jo nesten bare finne ut en måte å jobbe med deg jeg har foreløpig, og så ordner det andre seg etterhvert.  Kjolen jeg har på meg er fra LoveShackFancy som jeg kjøpte på tilbud nå i vinter. For de som ikke vet så er LoveShackFancy et designer merke med ganske dyre priser. Men de kjører sin helt egen stil og føler de selger så mye som man ikke ser overalt ellers. Noe som gjør det litt ekstra spesielt om du spør meg.

Følg meg på Instagram @Rlablogg

Er dette Kendall Jenner sitt ansvar?

I dag poppet dette bildet opp i sosiale medier med en tekst som sier vi bør endre på idealene våres. Og løfte folk som Alyssa Carson, en 19 år gammel jente som blir forberedt til å være første person som reiser til Mars. Mens til venstre har vi Kylie Jenner i en bikini som viser den perfekte kvinnekropp i manges øyne. Teksten avsluttes med “Get better rolemodels”. Altså skaff bedre rollemodeller.
Det er så mange ting feil med den teksten(som du kan lese HER). Og det kommer fra en person som aldri har vært spesielt fan av Kardashian/Jenner familien. Ikke har jeg sett på “Keeping up with the Kardashians” og syntes måten de snakker på er noe av det mest irriterende. Men å bygge noen opp ved å rive en annen ned syntes jeg ikke noe om.
Og spesielt med tanke på at de tingene som blir fremmet i sosiale medier og får masse likes er jo på grunn av folket som trykker “like” og ikke personen som legger det ut!
Pluss algoritmen i sosiale medier fungerer jo slik at den viser deg de tingene du søker på mest, de tingene du trykker like på, lagrer og deler.
Den er tilpasset DEG. Så hva har Kendall Jenner med det å gjøre?

Nå syntes jeg virkelig det er på tide at folk selv tar på seg ansvaret om hva som blir fremmet i media. Hvem er det egentlig som står bak mye av kroppspresset og andre usunne idealer i samfunnet?

De som legger det ut? Eller alle de tusenvis eller til og med millioner av folk som liker og deler?

Blader og tv styrte mye av dette før i tiden, men nå styres alt dette hovedsaklig av oss selv.

Men hvis det er en ting som er sikkert så er det at folk flest er lite villig til å ta på seg ansvaret på ting som er feil i samfunnet og er veldig rask med å legge skylden over på noen andre.

Det betyr ikke at unge mennesker ikke blir utsatt for mye press og blir negativt påvirket. Unge mennesker blir lett påvirket og vil gjerne følge de samme folkene som resten av vennegjengen. Det handler mye om å passe inn og det er selvfølgelig noe som føles veldig viktig når man er ung. Så her er det de som er foreldre som står ansvarlig for å fremme positive og sunne idealer og gjøre ungene sine komfortabel med å ha egne meninger. Også er det viktig at de som foreldre setter et godt eksempel for ungene sine med hvem de følger og ser opp til.
Kanskje ikke la barna delta i sosiale medier i det hele tatt om det føles for tidlig.

Men det kommer en tid hvor du ikke er så ung lenger at ansvaret ligger hos deg. Den tiden begynner allerede mellom 18 og 20 års alderen. Det betyr ikke at sekundet du fyller 18 så slutter du å bli påvirket og må stå til ansvar for alt selv. Men det betyr at du har kommet inn i voksenlivet og må begynne å utvikle et filtreringssystem. Du må begynne å se hvilken mønstre du har og sette i gang en prosess for å gjøre en endring. Det er også mye lettere etter å ha fylt 18 da du gjerne ikke lenger er på skole i vennegjenger som har de forventningene om at du bare skal følge og godta.

Jeg håper man kan åpne øynene sine å se på sine egne mønstre og på de rundt seg før man begynner å rive ned personer for å dele det de tror at folk vil ha. For det er jo nettopp det Kendall Jenner gjør. Hun deler dette fordi det er det folk viser at de vil se fra henne. Sex selger. Kropp selger.
Slik er det uheldigvis. Men det er ikke Kendall som skapte disse reglene og det er ikke Kendall som blir den som endrer på dette. Det er alle de som følger, liker og deler.

Ansvaret ligger hos OSS.