Kunsten å tenke positivt

Å tenke positivt er noe som for veldig mange av oss er vanskelig, eller har blitt vanskeligere etterhvert som vi ble eldre. Spesielt om vi har møtt på visse utfordringer som gjør hverdagen våres litt annerledes eller muligens veldig annerledes fra alle andre sin. Det ironiske er at vi kanskje syntes det er vanskelig pga. situasjonen vi er i, mens for å komme oss ut av situasjonen så krever det at vi klarer å tenke mer positive tanker. Å trenge den ene tingen for å løse den andre når den i seg selv er det som gjør det vanskelig er jo ganske tullete egentlig. Men menneskehjernen er ingenting om ikke komplisert.

Det er derfor enda mer ironisk at de som ofte har det vanskelig sitter så mye alene. Vi blir ofte vårt mest negative selv når vi tilbringer for mye tid med kun oss selv. Vi er våres dårligste innflytelser, spesielt om vi ikke har det så bra ellers.
Vi trenger andre mennesker av mange grunner. Vi trenger noen å speile når vi syntes visse ting er vanskelig å sette i gang selv. Et eksempel på dette er at om du for eksempel sliter med å sette i gang med gode rutiner for deg selv som trening, kosthold osv. så hjelper det å ha en person i livet som er flink på disse tingene. Personer man er glad i eller ser opp til har man en tendens til å begynne å kopiere. Og da mener jeg ikke bli helt som dem, men å ta med seg videre de tingene man har lyst å se i seg selv og gjøre de til noe eget.
Vi trenger også andre mennesker for å få luftet tanker og ideer og gjerne få tilbakemeldinger på dette eller bare bli hørt og sett av noen.
Noe annet vi trenger andre mennesker for er å vise at vi også er flink på ting som å lytte og vise forståelse når de trenger det fra oss. Vi trenger både å ha noen som er glad i og bryr seg om oss og noen som vi kan være glad i og bry oss om tilbake.

Det er like viktig og gi som å ta. Det er når vi gir av oss selv vi virkelig får vist egenskapene våres og utviklet oss mest.

Og du tenker kanskje, hva har dette med positiv tenking å gjøre?

Jo, poenget er at man tenker veldig lite positivt overlatt helt til oss selv uten å få verken uttrykt oss eller vist hva vi kan være for andre mennesker.
Så kunsten “å tenke positivt” handler egentlig i bunn og grunn om hvilken mennesker du omringer deg og hva du velger å være for andre mennesker. Det handler om å komme seg ut å gjøre ting istedenfor å sitte inne med seg selv.

Jeg har et ordtak jeg liker å bruke som går slik “It’s not about what you say, it’s about what you do” og jeg føler den stemmer ganske bra her. Du kan drive deg selv til vanvidd med å sitte hjemme og planlegge å gjøre ting bedre, planlegge måter å endre tankemønsteret ditt på… men for å gjøre en endring må du egentlig bare være til stedet og oppleve deg selv og andre mennesker som man er ment til å oppleves. Sammen.Ps: Følg meg på Instagram @Rlablogg

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg