Bollene og eggekremen er laget helt uten melk og selve bollene har vi også byttet ut hvetemel med speltmel.
Oppskrift boller:
50 gr. gjær
3,5 dl Oatly havrefløte
100 gr margarin (uten melk)
50 gr. sukker
500 gr mel (spelt)
1 egg
Smelt smør og ha melken oppi sammen med sukker. Lag klart det tørre (melet og gjæren). Hiv oppi et egg i den flytende blandingen og begynn og bland inn det tørre til en smidig og blank deig. Dekk bollen/skålen deigen er i med plast, la den heve i ca. en time.
Når den er ferdig å heve dekker du bordet med speltmel og ruller ut bollene <3 La så bollene stå og heve i ca. 20 minutter før du lager hull i dem og fyller dem med eggekremen. Og så er det rett inn i ovnen på 200 grader i 15min.
Oppskrift eggekrem:
4 eggeplommer
1/5 dl sukker
1 stk vaniljestang eller 1 ts vanlijesukker
4 dl havrefløte (Oatly)
1 ss maisenna
Visp sammen eggeplommer og sukker i en kjele og skrap ut vanlijefrø fra vaniljestangen.
Ha frø og stenger i eggeblandingen.
Spe ut med havrefløten og rør ut maisenna i blandingen.
Varm opp blandingen på middels varme, rør hele tiden, gjerne med en slikkepott. Kremen skal opp til kokepunktet før den begynner å tykne, dette tar litt tid. Kremen må ikke koke, da vil den skille seg.
Avkjøl kremen i kaldt vann. Kremen blir også litt stivere etter avkjøling.
Bon appètit
Følg meg på Instagram @Rlablogg
Ser megagode ut!! 😍
Og du, en ting jeg glemte å nevne til deg tidligere: fin ny header du har ordnet deg! 💜
De ble super digg ja! 10/10!
Takk <3 🙂