Er dette Kendall Jenner sitt ansvar?

I dag poppet dette bildet opp i sosiale medier med en tekst som sier vi bør endre på idealene våres. Og løfte folk som Alyssa Carson, en 19 år gammel jente som blir forberedt til å være første person som reiser til Mars. Mens til venstre har vi Kylie Jenner i en bikini som viser den perfekte kvinnekropp i manges øyne. Teksten avsluttes med “Get better rolemodels”. Altså skaff bedre rollemodeller.
Det er så mange ting feil med den teksten(som du kan lese HER). Og det kommer fra en person som aldri har vært spesielt fan av Kardashian/Jenner familien. Ikke har jeg sett på “Keeping up with the Kardashians” og syntes måten de snakker på er noe av det mest irriterende. Men å bygge noen opp ved å rive en annen ned syntes jeg ikke noe om.
Og spesielt med tanke på at de tingene som blir fremmet i sosiale medier og får masse likes er jo på grunn av folket som trykker “like” og ikke personen som legger det ut!
Pluss algoritmen i sosiale medier fungerer jo slik at den viser deg de tingene du søker på mest, de tingene du trykker like på, lagrer og deler.
Den er tilpasset DEG. Så hva har Kendall Jenner med det å gjøre?

Nå syntes jeg virkelig det er på tide at folk selv tar på seg ansvaret om hva som blir fremmet i media. Hvem er det egentlig som står bak mye av kroppspresset og andre usunne idealer i samfunnet?

De som legger det ut? Eller alle de tusenvis eller til og med millioner av folk som liker og deler?

Blader og tv styrte mye av dette før i tiden, men nå styres alt dette hovedsaklig av oss selv.

Men hvis det er en ting som er sikkert så er det at folk flest er lite villig til å ta på seg ansvaret på ting som er feil i samfunnet og er veldig rask med å legge skylden over på noen andre.

Det betyr ikke at unge mennesker ikke blir utsatt for mye press og blir negativt påvirket. Unge mennesker blir lett påvirket og vil gjerne følge de samme folkene som resten av vennegjengen. Det handler mye om å passe inn og det er selvfølgelig noe som føles veldig viktig når man er ung. Så her er det de som er foreldre som står ansvarlig for å fremme positive og sunne idealer og gjøre ungene sine komfortabel med å ha egne meninger. Også er det viktig at de som foreldre setter et godt eksempel for ungene sine med hvem de følger og ser opp til.
Kanskje ikke la barna delta i sosiale medier i det hele tatt om det føles for tidlig.

Men det kommer en tid hvor du ikke er så ung lenger at ansvaret ligger hos deg. Den tiden begynner allerede mellom 18 og 20 års alderen. Det betyr ikke at sekundet du fyller 18 så slutter du å bli påvirket og må stå til ansvar for alt selv. Men det betyr at du har kommet inn i voksenlivet og må begynne å utvikle et filtreringssystem. Du må begynne å se hvilken mønstre du har og sette i gang en prosess for å gjøre en endring. Det er også mye lettere etter å ha fylt 18 da du gjerne ikke lenger er på skole i vennegjenger som har de forventningene om at du bare skal følge og godta.

Jeg håper man kan åpne øynene sine å se på sine egne mønstre og på de rundt seg før man begynner å rive ned personer for å dele det de tror at folk vil ha. For det er jo nettopp det Kendall Jenner gjør. Hun deler dette fordi det er det folk viser at de vil se fra henne. Sex selger. Kropp selger.
Slik er det uheldigvis. Men det er ikke Kendall som skapte disse reglene og det er ikke Kendall som blir den som endrer på dette. Det er alle de som følger, liker og deler.

Ansvaret ligger hos OSS.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg