Christmas Classics

1. A christmas Carol
Dette er min julefavoritt og fortellingen kommer i mange versjoner. Jeg har hvert år siden jeg var liten sett Onkel skrue /Donal duck versjonen, så for meg er det ikke jul uten å se den. 1984 versjonen er også verd å se. Og animasjonsfilmen fra 2009. Det finnes et par til versjoner, men disse tre er mine favoritter. 

scrooge

2. Miracle on 34th street
Denne har jeg også sett mange ganger, og er en koselig julefilm fra 1994. Det finnes også en eldre versjon, men denne passer kanskje best for de fleste. 
Og handler om en mor og en datter som ikke har troen på julenissen. En gammel mann for ta over jobben som kjøpesenteres julenisse, og kanskje er han the real deal? 

3. Julenissen
Dette er en film med to oppfølgere. Oppfølgerene kom en god stund etter 1eren som kom ut i 1994. På norsk har de kalt 1eren “nå er det jul igjen”, men oppfølgerne heter julenissen2 og 3. Så for meg er det helt ulogisk å kalle den noe annet en julenissen da tittelen på engelsk er “The santa Clause”. 
Uansett dette er enda en av mine julefavoritter og koser meg like mye hver gang jeg ser den. 
christmaschristmas

4. Jack Frost
Denne filmen begynner ganske så trist, men er også helt magisk. En gutt savner faren sin og det i seg selv er hjerteknusende, men faren får en unik mulighet til å stille opp for sønnen en siste gang. 
charlie

5. The Grinch
Denne tror jeg de fleste her har sett en million ganger, så vurdte å utelate den fra listen. Men det er en klassiker, og en god en. 
Så den måtte nevnes. Denne kan uansett sees igjen og igjen. Den hører julen til. Og hvem liker vell ikke den unike humoristiske Jim Carrey.
christmaschristmas

Hvilken av disse har du sett? 
Hva er dine julefavoritter?


#film #movies #filmer #julefilm #jul #liste

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg