Dette kan du selv endre på

I går kveld så jeg “Derren Brown: Miracle – faith or fiction” på netflix etter anbefaling fra min storebror. 
Denne går altså under kategorien “stand-up & talk show”. Men vil si talk show er mye mer korrekt selvom han bruker humor til å få frem poenget sitt. 
Poenget han prøver å få frem under showet sitt er egentlig slike ting som at vi mennesker setter mange begrensinger for oss selv. Også hvor lett påvirkelig vi mennesker egentlig er. 
Under dette showet fikk han den kroniske smerten mange hadde til å forsvinne. Og da snakker vi smerte i rygg, nakke, knær osv. 
Han fikk også en dame som brukte briller å hadde ekstremt dårlig syn til å se såpass bra at hun kunne lese alt som sto i et blad som hun bare sekunder før ikke klarte å lese (uten brillene). Og en skeptiker med godt syn til å oppleve det motsatte, altså å ikke klare å lese noe han sekunder før hadde klart helt fint.

Og selvfølgelig alt han sier er jo helt sant. Vi forteller oss selv utrolig mye negativt i løpet av en dag. Og vi jenter/kvinner mest av alle (noe som henger igjen fra gammelt av da vi ikke hadde rettigheter.) 
Og i tillegg har mange opplevd å bli mobbet eller bli fortalt at man ikke er god nok eller gjør ting riktig.
I minuttet har man kanskje bare børstet det av seg, men man har ikke glemt det heller. Og vi har en tendens til å bruke tidligere ting som har blitt sagt eller gjort mot oss i mot oss selv når vi føler oss nede. 

Mange sitter igjen med kroniske smerter i kroppen lenge etter skaden er vekke. Alt er fint der, men vondt gjør det fortsatt. 
Dette er fordi du har blitt vant til at smerten er der, og hjernen er god til å lure oss til å tro ting som ikke er sant. Og det samme med emosjonell smerte.
Våres egen hjerne kan være våres beste venn, men også våres verste fiende.

Sosiale medier og medier generelt gir oss daglig informasjon om ting som kanskje er overdrevet eller slettes ikke sant. Og selv disse tingene vi tror vi ikke tar inn som kanskje en reklame som flyr forbi deg i farten, blir altså registrert. Hjernen din tar opp alt du ser og hører, selv de tingene du ikke får med deg at blir registrert. 

Så neste gang du tar deg selv i å tenke ting som at du ikke er god nok, ikke fortjener lykke, ingen er glad i deg osv. husk da på at dette er bare tanker. Tanker du kan endre på. Du kan ta kontrollen tilbake og slutte å tillate disse tankene. Slutt å behandle deg selv dårlig. 
Og vit at det er alltid noen der ute som bryr seg. ♥


Jeg anbefaler på det sterkeste å se dette showet på netflix. 
“Derren Brown: Miracle – faith or fiction”​

Ps: Langvarig forandring skjer aldri over natten. Det krever gjentakelse. 

#psyke #tanker #mirakler #netflix #tv #endretanke #change #love

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg